dilluns, 13 de maig de 2013

Roses gelatinitzades de fruita

Aiii, avui estic més animadota que els últims dies. Deu ser que els colors que he utilitzat a la cuina en les darreres preparacions m'han animat força. 

Ha estat un dilluns normal, caòtic dins de l'ordre. Com tots els dilluns! Quan ha sonat el despertador a les 5.30h he fet el ronsu al llit (com cada dia) i acte seguit he posat els peus a terra i he anat a omplir una mica la panxolina. I ja comencen les presses anant corrents a buscar el bus, arribant a la feina i trobar enanus que van creixent com bolets damunt del teclat i dins la pantalla de l'ordinador. Jornada de treball finalitzada, hora del túper, bus de tornada a Vilafranca, acupuntura i... relax!

I ara que estic en la fase relax quasi agut, abans que se m'acluquin els ulls vull compartir unes roses que he fet amb fruita, 100% vegetals i sense ingredients químics. Quan la setmana passada pensava en fer això i demanava opinió als companys que dinem de túper, molts em deien que la gelatina de maduixa és la millor, però quan els comentava que no seria una gelatina de sobre com la que tots hem vist al súper, ja em van dir: "ja està, la rara ja torna a fer de les seves..." o bé "i com penses fer-ho?". És que si no és de la marca aquella que tots coneixem (la dels flams) no es pot fer gelatina? Doncs sí! Es pot i queda estupenda de gust i textura.

Aprofitant els motllos que tinc en forma de rosa (n'he de treure suc d'aquests motllos) i amb trossets de fruita, he fet aquesta petita meravella. No, no m'he begut l'enteniment. És que realment és una petita meravella. Petita perquè és xica. Meravella perquè té un sabor extrem, una explosió de sentits al paladar.

Ingredients:
fruita al gust, en aquest cas maduixa, meló, mango i kiwi
4 gr. gelatina agar agar
1/4 de litre de suc (jo he fet de meló)
100ml. d'aigua

Procediment:

Agafem el motllo, com veieu, és el de la forma de roses que darrerament estic utilitzant força, i hi posem trossets de meló.


Després trossets de mango



Seguit de trossets de maduixa



Finalment, els trossets de kiwi


Amb el meló que ens sobra en fem un soc amb la licuadora, us quedarà de color verd


I en un cassó al foc posem els 100ml d'aigua i quan arrenqui el bull hi tirem l'agar agar, que és aquella gelatina natural. Jo la tinc en pols, i aquesta requereix que es bulli amb l'aigua durant un minut. Si la compreu en flocs o bé en filatures, la seva cocció té tempos diferents. Heu de vigilar i mirar el paquet què hi diu.


Quan l'aigua amb l'agar agar estigui refredada, hi afegim el suc de meló i remenem bé, amb la finalitat que s'integri bé l'agar agar amb el suc de meló.

I llavors emplenem cadascuna de les roses amb una cullera, fins al topall. 

Amb compte, ho posem a la nevera, i s'hi haurà d'estar bé bé dues hores. Si poden ser tres o una nit sencera, millor. Com més temps estigui quedarà més ben quallat. 




Com podeu veure, queda una gelatina d'un color semi-transparent i amb els motlles de silicona és molt senzill de treure la rosa i que no se'ns trenqui. 

I ja teniu aquí una altra manera de fer menjar fruita. Com ja us he dit abans, és una explosió de sabors, Ningú queda indiferent, de debò.

5 comentaris:

  1. Són una monada!!! Haig de provar això de l'agar agar!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Molt original i molt bo!! DOY FE!

    ResponElimina
  3. Ostres que xulo! no l'he fet servir mai l'agar agar, però amb aquesta recepta segur que ho provo. Ja tens una nova seguidora!

    ResponElimina
  4. Estem amb tu, Marta! M'encanta aquesta gelatina que HAS fet, no de qui la copia!

    ResponElimina