dissabte, 11 de maig de 2013

Salsa de gerds

Ahir, divendres, vaig tenir una merda de dia i un dia de merda. Sí, sí, les dues coses. Us ho explico...

Vaig sortir de casa que feia un sol espatarrant. A les 7.30h amb ulleres de sol pel carrer cap a buscar el bus. Era d'aquells dies de primavera que semblen d'estiu. Es presentava, meteorològicament parlant, un dia genial. Però a l'alçada de Martorell vaig veure un nuvolot que no deixava passar els raigs del sol. Així que em vaig anar a canviar les ulleres de sol per les ulleres normals i... no eren dins del bolso! Horror!!!!!!! Així que les ulleres de sol van anar cap a dins del bolso, sense estoig. Un cop a Barcelona... plovia! I on era el paraigües? A casa, al cotxe, a la feina... a tot arreu excepte a la meva mà. Per acabar-ho d'arrodonir, a la feina vam tenir un dia força mogut. Per temes de feina i per negociacions que hi ha per a les reduccions de sous, complements de sou i altres beneficis. 

I per això, perquè va ser un dia horrorós, avui he necessitat posar color a la cuina, tot escoltant de fons un cd que em va gravar un amic, ara ja fa 10 anys. 100% Foc on he escoltat aquelles cançons que sonaven tot recordant quan bebíem un gotet d'absenta pel Raval de Barcelona, el foc que ens unia, els colors del foc, la platja a la matinada, les sortides de sol... 


Els ingredients que necessitem són:
- gerds
- un got d'aigua
- dues culleradetes de maizena
- dues culleradetes de sucre
- una cullerada de vinagre (jo he posat vinagre de gerds)
- música
- records que ens facin riure i somriure

Primer de tot, posar la música!


No recordava gens que el Gigi D'Agostino (pista número 8) fos part del resum del 2002. La resta, sóc conscient que són cançons que encara avui les tinc present de per què eren en aquest CD.

Un cop ja sona la música, netegem els gerds i en un cassó posem l'aigua, la maizena i el sucre i ho remenem bé. Encenem el foc i quan començ a estar l'aigua calenta afegim els gerds i remenem una mica. 


Amb una pala de silicona anem aplastant els gerds, que es desfacin. Ara posem la cullerada de vinagre, i continuem remenant i aplastant els gerds.


I després de remenar-ho una bona estona i que vagi fent efecte la maizena, espessint una miqueta, ja podem retirar del foc i utilitzar en tot allò que ens vingui de gust. 

Jo acostumo a utilitzar-ho per a les amanides. Enlloc de posar el típic oli i vinagre, hi poso aquesta salsa, o salsa de nabius, que li dóna aquell toc agredolç que tant m'agrada. No sé a vosaltres, però l'oli i el vinagre el deixo per a les amanides del túper. 

També queda molt bé donar una pinzellada d'aquesta salsa damunt d'una coca de verdures. 

Animeu-vos i proveu-ho, us agradarà el canvi per amanir.

2 comentaris:

  1. Tinc gerds al congelador, o sigui que la provaré!!! Una abraçada Marta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Li dóna un punt agredolç. Pots provar-ho amb vinagre de mòdena si no en tens de gerds

      Elimina