dimarts, 7 de maig de 2013

Tarta tatin de poma amb crocant d'avellanes

Dies enrere la Mònica va fer una tatin de poma que fa temps havia pensat de fer-ho però va quedar en un raconet perdut del cap i fins que no vaig veure el seu post no ho vaig recordar.

Les intoleràncies alimentàries fa que vulguem fer moltes coses però que la manca d'aliments permesos ens diu un STOP ben gros per fer la recepta, per fer aquell plat que veient-lo se'ns fa salivera a la boca. 

I finalment, avui, ho he fet. Una tarta tatin de poma i hi he afegit un crocant d'avellana, per donar-li un contrapunt. 

Volia posar-hi canyella, però fa més d'hivern, i aquest tipus de crocant m'ha fet pensar que per l'època és més adient. Ho veieu així?

Doncs anem als ingredients....
- pomes fuji (depenent de la mida del motllo n'utilitzarem 5, 6, 8...)
- margarina vegetal
- sucre morè
- sucre blanc
- avellana torrada picada, com un crocant
- una base de pasta brisa de cal genius

Comencem amb les pomes. Les pelem i les tallem a quarts.
Agafem un motllo, jo ho he fet amb un de silicona rodó, i l'untem amb margarina.

Seguidament, posem sucre morè. No molta quantitat, eh? L'objectiu és caramelitzar les pomes amb l'escalfor del forn.


Ara és el moment de posar les pomes tallades. Jo he vist que si les posava a quarts tenia la possibilitat que em quedessin crues, així que les he tallat per la meitat, fent que quedessin a vuitens, i he emplenat el motlle una cap per amunt, una cap per avall. I així fins que quedés tot el motllo ple i ben atapeït.Al damunt hi he posat una mica de margarina repartida entre els diferents trossets de poma i el crocant, tot ben repartit. Ho he fet a ull, no he pesat res.Finalment, posem la base. Sí, sí, la base, però en aquest cas hem començat la casa per la teulada, i és que aquesta és la bona història d'aquesta tarta. Un despiste va fer que una de les mestresses de l'Hotel Tatin fes aquest tipus de pastís, i d'aquí en ve l'origen. 

Doncs això, estirem la pasta brisa per damunt, i endinsem les puntes pels laterals. I punxem una miqueta aquesta base, per tal que en surti el vapor que generen les pomes.Enformen a 175º al forn durant 40 minuts.Finalment, passats uns deu minuts després de treure-ho del forn, ho girem en una safata i ja ho tenim!

Diuen que va molt bé acompanyar-ho d'una bola de gelat de vainilla, però encara no n'he trobat que jo en pugui menjar. Totes les marques tenen llet o ous. Què hi farem!!!!!

2 comentaris: