dimecres, 1 de maig de 2013

Tartaletes farcides de ganatxé de xocolata


Fa molts dies, a partir d'un correu al que estic suscrita a la feina, em va arribar una recepta molt semblant a aquestes tartaletes. Treballo en el sector alimentari i, a vegades, rebo aquest tipus de sorpreses tan agradables, i no me'n puc estar d'aprofitar-ho!

Ben bé la recepta no era com la que he fet, en aquella es feia un ganatxé amb vi, però avui he preferit substituir el vi per fruits secs.

Les properes ja les faré amb vi, quan em recomanin quin pot anar bé amb la xocolata negra. 


I anem al que hem d'anar, la recepta!!!!

La base l'he comprada feta, de la casa Genius. I he anat forrant aquests motllos tan macos que vaig comprar a la ferreteria a Vilafranca. Són de silicona, aquest material revolucionari que tenim actualment. De colorins xulos, no es trenquen, s'apilen i ocupen poc espai, no pesen i, quan ho treus del forn, quasi no et cremes.

Aquí tenim els motllos ja forrats amb la pasta brisa i els hem punxat amb una forquilla, amb l'objectiu que quan els posem al forn no s'inflin.

Els enfornem durant 10 minuts a 200º. I de les 10 tartaletes que tenia preparades, tres m'han quedat fetes un xurru, perquè les parets s'han caigut i no podia pas fer-hi un farcit.


En quan al farcit...tradicionalment el ganatxé es fa amb crema de llet. Diuen que si no es fa amb aquest ingredient no pot pas quedar suau al paladar, però... és mentida! 

Jo l'he fet amb almendrina!!! Sí, sí, aquella crema d'ametlles de tota la vida. 

Els ingredients per a aquest ganatxé són:

- 200gr de xocolata 70% (o la que us agradi)
- 100ml aigua
- 5 cullerades almendrina
- 4 cullerades sirope de ágave
- 100gr. avellanes torrades

Doncs he barrejat amb aigua calenta cinc cullerades d'almendrina i l'he afegida a les rajoles de xocolata en un bol i ho he desfet al microones. La xocolata, al tenir el líquid, no s'ha cremat. I com que era una xocolata força amarga, per ser un 70% de cacau, he afegit cinc cullerades de sirop d'àgave, per donar una mica de dolçor, i avellana torrada picada. Jo l'he picada a l'un dos tres de tota la vida :-)

Tot ben remenat, ho he deixat reposat i m'ha quedat una textura com ara la nocilla, per entendre'ns.



I amb aquesta barreja he emplenat les bases de tartaletes.

Opcionalment les podeu espolsar amb cacau pel damunt, posar-hi una avellana torrada al centre o bé donar-li un toc de color amb una fruita vermella o unes fulletes de menta. Jo he tirat pel dret i ho he deixat tal qual, i donat que el ganatxé ha quedat brillant, m'agrada.

4 comentaris:

  1. Quines tartaletes més boniques! Han d'estar espectaculars!!! Els hi faré a les nenes! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. a les nenes els agradarà més amb xocolata amb llet!

      Elimina
  2. Segur que et varen quedar delicioses amb aquesta ganache. Ja tinc ganes que provis la que porta vi i ens en diguis el què. Em pica la curiositat....
    Petonets bonica

    ResponElimina