dijous, 20 de juny de 2013

Patates al vapor aromatitzades amb romaní

L'entrada anterior ha estat d'unes verduretes a la planxa, un dels menjars més senzills que existeixen. Però en el mateix plat hi he afegit unes patates al vapor, per acabar de fer el plat més complert. 

A diferència de les verdures, no he cuit les patates a la planxa. Les he preferit coure al vapor, amb un xic de romaní a dins de l'estoig de vapor de cal Lékue. Si em seguiu, sabeu que sóc una gran fan d'aquest aparell, ja que en un plis plas tenim la feina feta i... no embrutem!!!!!! Aquesta és la part més important, la de la neteja. Només caldrà passar la baieta pel microones, ja que haurà quedat ple del vapor.

Els ingredients són: 
- patates no gaire grans
- romaní
- un parell de cullerades d'aigua

Primer de tot rentem molt bé les patates i les posem dins l'estoig de vapor amb safata. Hi afegim uns branquillons de romaní i l'aigua. 

Ho posem al microones durant 7 minuts a una potència baixa, a uns 300W, per evitar que explotin les patates.

Passat aquest temps, punxem les patates amb un escuradents per veure si ja estan cuites. Si els hi falta una miqueta, tot dependrà de la mida del tubercle, ho tornem a posar uns minuts al microones.

Com que la pell l'haurem netejat bé, ens podem menjar les patates amb aquesta pell, que és on hi ha més vitamines i molta fibra. Les obrim per la meitat, posem sal i pebre, o pebre vermell dolç, o pebre vermell picant i un rajolinet d'oli. 

La mar de bo!!!!

2 comentaris: