dilluns, 24 de juny de 2013

Sandvitx vegà raw

I torno a participar en el concurs de Memòries d'una cuinera per al mes de juny.

Dies enrere us comentava quins eren els grans inconvenients d'anar a un fast-food, però també us deia que n'he descobert un a Barcelona que és high-quality. Amb ingredients de km.0, sa, ecològic... I allà vaig menjar un entrepanet més que bo, boníssim! Una combinació d'aliments que em va deixar fascinada, sense respiració, sense moviments... 


Ingredients a l'abast de tots i econòmics. No podem esperar més. Grau de preparació... senzill no, senzillíssim!!!!!
  • pa
  • tomacó per sucar el pa
  • tomàquets xerri
  • alfàbrega
  • carbassó
  • enciam (jo fulla de roure)
  • sal
  • oli
En primer lloc torrem el pa i el suquem de tomàquet. Jo ho faig amb tomacó, un tomàquet que hi ha al Penedès i que és idoni per sucar el pa. I posem sal i oli.

Després posem dos xerris tallats en quatre làmines cadascun i

Ara ve el torn a l'alfàbrega. Li dóna un toc refrescant i molt bo. En aquest punt també podeu posar-hi pinyons pel damunt del tomàquet, i estaríeu menjant un pesto.


Seguidament posem carbassó laminat cru. Sí, sí, cru, que així no perd les vitamines. I aquesta és la gràcia que sigui raw. Si no fos pel pa, que és cuit, estaríem parlant de cuina crudivegana. Avui, només el farcit n'és.


Un rajolí d'oli i l'enciam al damunt.


I ja podem tapar-ho i menjar!

Per acompanyar, evidentment un vi català.

14 comentaris:

  1. mai he provat el carbarró cru, però he de dir que ho he vist en molts llocs de cuina crudivegana, i aquest entrepà té una pinta mooolt refrescant! s'haurà de probar! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. jo vaig començar a menjar-lo cru ara fa un any, uns espaguettis amb pesto requetebons!!!!

      Elimina
    2. En una dieta vegana és molt bona opció l'entrepà de carbassó cru! El pa no s'estova com amb l'enciam i el tomàquet... ideal per anar d'excursió! i acompanyar-ho amb uns fruits secs, olives...

      Elimina
  2. Molt bo Marta! M'ha agradat la idea del "pesto raw", i el carbassó cru també m'agrada, així no perdem els nutrients! Ja tenc ganes de veure el pròxim repte de Memòries d'una cuinera ;) Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies wapi! Els entrepans raw (ja vaig veure el teu) venen de gust ara a aquesta època

      Elimina
  3. els vegetals són la meva perdició!!!! Una molt bona proposta, gràcies guapa. petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies! el vegetal, combinat amb el cereal, és una proposta molt nutritiva, amb pocs greixos i molta vitamina i molts minerals

      Elimina
  4. El carbassó cru (i cuinat) m'agrada moltíssim i queda molt bé als entrepans.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. has provat els espaguettis de carbassó cru?

      Elimina
  5. I am regular reader, how are you everybody? This piece of writing posted at this website is actually nice.


    my website; dental check up

    ResponElimina
    Respostes
    1. I hope you try some of my recipes. Thanks a lot from Barcelona

      Elimina
  6. Very energetic article, I loved that bit. Will there be a part
    2?

    My page ... skin care and massage

    ResponElimina