dijous, 20 de juny de 2013

Verdures a la planxa

Sóc de la colla de cal túper, és a dir, que em porto la carmanyola cada dia a la feina per dinar. I per esmorzar!

Per esmorzar acostumo a portar un parell de torrades amb melmelada, amb codonyat, amb formatge, o un tros de pa de pessic o algunes de les cosetes que faig. Ara que fa més bon temps també em porto fruita i quan arriba el temps dels préssecs... préssec cada dia! No me'n canso de menjar aquesta fruita, sobre tot els que són de vinya, els grocs. Que en són de bons!!!!

Per dinar vaig variant. Pasta, arròs, llegum, verdura... Tinc una pissarra a la nevera de la cuina i em faig una mena de menú per a la setmana quan torno del mercat el dissabte. En funció del que compro, menjo. 

I un dels menús que més m'agrada és el de verdures a la planxa. M'encanten!!!! La típica parrillada de verdures però en versió casolana i feta a la planxa. En aquest cas tinc una planxa grossa elèctrica, que hi cap un munt de verdura i amb poc temps està tot fet. 
 

Aquesta vegada els ingredients que he utilitzat són: 
- pebrot vermell
- espàrrecs
- carbasssó
- albergínia
- oli
- sal

Podem posar-hi altres verdures, com ara carbassa, xampinyons i inclús s'hi pot posar un toc dolç i fer una poma, una pera o un préssec. Sí, sí, les fruites a la planxa donen un toc divertit i diferent.

Per al procediment, ben senzill. 

Primer, amb una mandolina, laminar les verdures totes de la mateixa mida. Particularment, molt primes no m'agraden, així que les deixo un xic gruixudes.

Després ve el pas de la cocció. Si tens una planxa elèctrica, com és el meu cas, és qüestió d'endollar-la, posar-la en marxa, posar un rajolinet d'oli d'oliva pel damunt i afegir-hi  les verdures laminades. un polsim de sal i girar-les, que no se'ns cremin. 
I ja està! Ja podem emplatar. 

Senzill i bo, sa i nutritiu. Què més volem?

4 comentaris:

 1. mmm... el plat vegetarià més senzill! I a més, boníssim! La planxa és ben grossa eh!

  ResponElimina
  Respostes
  1. siii, aquesta planxa és una meravella! en un parell de tandes tinc totes les verdures fetes :)

   Elimina
 2. El meu homes n'és un fan de les verdures fetes així...!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Doncs ara pot fer festa major, que comencen a haver-hi una de verduretes al mercat increïbles!!!

   Elimina