diumenge, 14 de juliol de 2013

Crema de llimona vegana i sense gluten

Cap de setmana de dies espatarrants i jo a casa. Del llit al jardí a fer un passeig, i del jardí al llit. I a vegades per la cuina, per trencar la rutina establerta per un segon accident de cotxe... Què hi farem!!! La mala sort em persegueix, o no. Potser són senyals que ha de passar una cosa molt important a la meva vida... Ja diuen que després de la tempesta ve la calma. La part positiva de tot és que en cap dels dos casos jo he estat la culpable, així que els danys que ha patit el cotxet s'encarrega d'arreglar-los l'assegurança del contrari.

I mentre sóc per la cuina, per fer anar les cames i una mica tota la musculatura que no quedés pas garrativada, m'he decidit a fer una cosa senzilla i fresqueta per aquests dies tan calurosos. 

A veure què us en sembla...

Sense gluten, sense llet, sense ous, sense sucre, però deliciosa! Qui ho diria, oi? Que sense tantes coses que semblen necessàries en pugui sortir aquest resultat tan llaminer, refrescant i deliciós.
Els ingredients que necessitem són:
  • 1 litre d'aigua
  • 5 llimones
  • xarop atzavara
  • 100gr. farina ametlles
  • agar agar en pols
  • fulles de menta per decorar
La manera de preparar aquesta crema és molt senzilla, però té uns quans passos...

Primer de tot rallem la pell de la llimona i la reservem.

Ara fem el suc de les llimones
I ara en una olla posem l'aigua, el suc de les limones i la pell ratllada, i ho remenem bé. Afegin dues cullerades d'agar agar i tornem a remenar, i ho posem al foc durant 10 minuts, però que no bulli. Jo he remenat amb un enganyamarits. Ahir em vaig assabentar que aquest estri es deia així, quan tota la vida n'havia dit varilles.


Passats els 10 minuts, retirem del foc i afegim la farina d'ametlla i el xarop d'atzavara. Jo he posat 5 culleres d'aquest xarop, però va molt al gust, si us agrada més o menys àcida la crema de llimona. L'haureu de provar... A banda, en aquest moment us agafarà un color blanquinós, que li dóna l'ametlla.

I ho tornem a posar al foc vigilant que no bulli. 

L'agar agar, si bull queda una textura de gelatina, mentre que si no arriba a bullir actua com a un espessant. I aquesta segona opció és la que jo buscava, que espessés, però no quedés com una gelatina o una crema sòlida. 
Abans de posar-ho als bols, he preferit passar-ho per la batedora i que els ingredients quedessin més fins. La farina d'ametlla no és pas gaire fina i la pell de la llimona ratllada... tampoc.


I tot i que ho passo per la batedora per tal que no quedin trossets indesitjats a la crema, l'he colat just quan la posava, i m'hi ha quedat pell de llimona!!!!

Deixar refredar perquè qualli l'agar agar, posar-ho a la nevera perquè estigui més fresqueta i... a menjar!!!!

Si teniu convidats, farà més patxoca si hi poseu unes fulletes de menta per decorar, o unes fruites vermelles... Alguna cosa que destaqui.



2 comentaris:

  1. Marta, quina crema de llimona més espectacular...refresca només de mirar-la!

    ResponElimina
  2. Oh, que buena receta, precisamente lo que estaba buscando! gracias por compartir y enhorabuena por las fotos tan apetecibles.

    ResponElimina