dilluns, 8 de juliol de 2013

Magdalenes de pastanaga i coco, sense gluten i veganes

L'hora d'esmorzar és la més important en totes les cultures excepte en la ibèrica. Aquí estem acostumats a fer un cafè i marxar pitant de casa per no arribar tard a la feina. Crec que la culpa de tot això la té, com bé explica l'Ignacio Buqueras, en els husos horarios. Com que l'hora solar és la mateixa que hi ha a Polònia, per exemple, tendim a adaptar-nos les hores dels àpats amb el sol. És per això que dinem a les 15.00h i sopem a les 22.00h, i una pel·lícula comença a les 22.30h. 

Per als que ens sona el despertador a les 5.30h (encara que no posem els peus a terra fins a les 6.00h), sabem que hem de fer uns horaris d'àpats adequats al rellotge i no a la posició del sol. 

És per aquest motiu que quan em llevo acostumo a esmorzar i torno a esmorzar a mig matí. A casa em faig un cafè amb llet i unes torrades, unes madalenes, un tros de pa de pessic, una peça de fruita... I per demà m'he preparat aquestes meravelloses muffins de pastanaga i coco. 

Aquesta recepta l'he tret d'un blog americà, pel que les mides són en tasses i culleres i cullerates, no en pes. Recordeu que els americans no utilitzen les balances, encara no sé per quin motiu...
Els ingredients que necessitarem són:
  • 2 ous o bé 2 cullerades de llinosa i 6 cullerades d'aigua, com a substitut de l'ou
  • 2 tasses de farina d'ametlla
  • 1/2 tassa de coco ratllat
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • 1 culleradeta d'aroma de vainilla
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 1/4 de tassa de xarop d'atzavara
  • 1/4 de tassa d'oli d'oliva
  • 1 tassa de pastanaga ratllada
  • opcionalment, podeu posar panses i nous picadetes
Per a la preparació, ho farem igual que ho fan els americans. En un bol barrejarem els ingredients secs i en un altre bol els humits, i els barrejarem.

El primer de tot és posar en remull les dues cullerades de llinosa matxucada amb les sis l'aigua. Al cap de deu minuts obtenim una barreja gelatinosa, com una baba. Aquest serà el nostre substitut dels ous.

En segon lloc, en un bol posem la farina d'ametlla, el coco ratllat i la canyella en pols i ho barregem bé.

En un altre bol posem el xarop d'atzavara, l'oli, el susbtitut de l'ou i l'aroma de vainilla i ho barregem amb les varilles elèctriques. Podeu fer-ho a mà, però us quedarà molt millor amb les varilles elèctriques, per la textura babosa de la llinosa i l'oli.

Ara, mica en mica, aboquem la barreja seca a la barreja humida  i anem barrejant. Ens quedarà una massa com ara la dels panellets, per entendre'ns.

Un cop ben barrejat, hi afegim la pastanaga ratllada.
Amb la pasta resultant, agafem una cullera de gelats, en fem boles i ho posem a càpsules per a muffins.

Posem les madalenes al forn a una temperatura de 170º durant 15 minuts. Passat aquest temps, punxem amb un escuradents i si surt sec, és que ja estan. Si surt amb pasta enganxada li falta una estona. 

El que ens trobarem amb aquesta massa, i veig que he de millorar-ho, és que m'ha quedat com un panellet, com si fos la massa d'un massapà. Imagino que la humitat de la pastanaga ajuda a que sigui així...

En quan a dolçor, no he trobat que sigui molt dolç, l'he trobat al punt. El xarop d'atzavara no és excessivament dolç, però com que el coco i la pastanaga en són, ha quedat prou equilibrat. 

Ho voleu provar???


1 comentari:

  1. Això de les mides dels americans tampoc ho acabo d'entendre. Com mesuro una tassa de mantega...foto cada merder!!! Anem al gra...unes muffins xulíssimes! M'encanten els papers que has fet servir!!!

    ResponElimina