divendres, 16 d’agost de 2013

Barreja de farines sense gluten

Les farines que trobo ja preparades al mercat sense gluten són molt blanques, massa, i acaben per tenir un color que no m'agrada, la textura a vegades no és la que desitjo, l'esponjositat tampoc... així que he investigat una mica quines són les barreges que es poden fer entre farines i midons i he fet la meva pròpia farina per a la rebosteria.

Vols fer una coca, un pa de pessic, unes madalenes...??? Doncs aquí tens una opció que pot ser que t'agradi i pot ser que no, però te la presento. 


Primer de tot necessites un pot gros per guardar la barreja. Jo ho guardo en un pot de vidre, però podeu guardar-ho en un pot de plàstic hermètic, en un túper que tingueu per casa... 

I les farines i midons que utilitzo són, en mides americanes:
  • 4 tasses de farina d'arròs integral
  • 2 tasses de farina d'arròs blanc
  • 2 tasses de midó de patata
  • 1/2 tassa de farina de blat sarraí
  • 1/2 tassa de maicena (o midó de tapioca dolç si no pots prendre blat de moro)
  • 5 cullerades de goma xantana  (o goma guar si no pots prendre blat de moro)
Ho barregem tot molt bé en el pot o en una bossa (i ho traspassem en pots petits un cop ben barrejat).

La goma xantana és el que us farà de cola i farà que no se us trenqui amb tanta facilitat la massa un cop enfornada. 

I ara només cal fer pastissets, madalenes, pans de pessic, coques i rebosteria en general, el que se us acudeixi!

En cas que no tingueu tasses (cups) americanes, podeu fer la barreja en grams, i fet i fet, el percentatge és el mateix. Per exemple, podeu fer:

1 tassa - 100 grams
1/2 tassa - 50 grams
1/4 de tassa - 25 grams
1 cullerada - 5 grams

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada