diumenge, 11 d’agost de 2013

Coca de vidre

Quan era petita, i no tan petita, la meva mare ens comprava coca de vidre a un forn de Barcelona, no recordo ben bé on, però crec que era per Sants. Un carrer del barri on un forn de pa tocava al'altre i, en tots, a l'aparador, hi havia coca de vidre.

La meva ment s'ha quedat amb aquell record, entre molts d'altres, i mai més he tornat a menjar una coca de vidre tan bona com aquelles. 

Quan treballes farines sense gluten no saps mai què te'n sortirà. Vols fer una coca de vidre i et surt una coca de forner, vols fer una coca de forner i et surt com una coca la mar d'esponjosa. I avui, la intenció era fer una coca de forner i m'ha sortit una coca de vidre, així que... 

Per a la massa he utilitzat una d'aquestes farines sense gluten que ja venen preparades, en aquest cas, de la marca Beiker. 

A la amassadora he posat:
  • una tassa de farina
  • un raig d'oli
  • sal
  • aigua (la que accepti la massa)

I us quedarà una cosa que no serà manipulable, per la manca de gluten, com aquesta:


Ho deixeu llevar en un lloc sense corrents d'aire, jo ho he posat dins del forn, durant una horeta.


I ara ja és qüestió d'agafar un tros de massa i col·locar-la damunt d'un paper vegetal.

Jo em mullo les mans per aixafar-la una mica, perquè si no se m'enganxa tota la massa i se'm fa difícil de treballar.

Per aplanar-la, poso un paper vegetal al damunt i amb el corró amunt i avall li dóno forma.

Poso un xic d'oli per acabar d'aplanar i donar-li la ida corresponent, poso sucre i un rajolinet d'anís, per allò que tingui bon gust i li doni vidilla. I ho enfornem a 190º durant 15 minuts.


I aquí en tenim el resultat!!! Li feia falta una mica més d'anís pel meu gust, però estava bona, molt bona!!!!



1 comentari:

  1. Sigui de forner a de vidre! T'ha quedat molt i molt bé! Jo en vull un trosset!

    ResponElimina