divendres, 16 d’agost de 2013

Muffins de nabius, veganes i sense gluten

Són un clàssic de la cuina anglosaxona, i mica en mica han anat trobant el seu lloc fora de les seves fronteres. Aquí acostumen a ser difícils de trobar i a un preu gens assequible, però com he dit abans, mica en mica anem obrint les portes a aquests meravellosos fruits que són els nabius! O de què creieu que parlava????

Aiiii sí! La primera vegada que vaig probar les muffins de nabius eren comprades a l'aeroport i anaven en paquets de quatre. Les vaig trobar delicioses, però no en podia menjar tant com volia i desitjava. D'altra banda, ja m'anava bé per mantenir les corves al seu lloc :-)

Fins que vaig descobrir la Betty Crocker! La Betty tenia uns paquetets que només havies de barrejar-hi un ou i una mica de llet. Remenar bé, posar als motlles de les muffins i enfornar. Encara tinc unes fotos de les darreres muffins de nabius que vaig fer de la Betty i que no he penjat mai i que potser estaria bé que ho fes, ara que sense ditets no puc pas cuinar, oi?

Doncs bé, pensant, investigant, agafant idees (algunes bones, d'altres no tant), he aconseguit fer unes muffins de nabius que, tot i no tenir el mateix aroma i el mateix gust que les de la Betty, estan prou bones. Sí, sí! I em sento molt orgullosa d'haver aconseguit el resultat final. 

Són unes muffins veganes i sense gluten, ideals per a totes aquelles persones que tenen certes intol·leràncies i, a més, respecte per als animals, així que anem pels ingredients.

Les mesures són americanes, pel que no estan en grams, sinó en tasses i culleres:

 • 1 tassa de nabius (en el meu cas frescos)
 • 1 tassa i 3/4 de tassa de barreja de farines sense gluten
 • 1 culleradeta de llevat químic (jo utilitzo dos parells de sobres del Mercadona de color lila)
 • 1/2 culleradeta de sal
 • 1/2 tassa de llet de coco
 • 1/2 tassa d'aigua
 • 1 cullerada de vinagre blanc (jo vaig posar de poma)
 • 1/2 tassa de sucre moreno
 • 1/4 de tassa d'oli de coco (jo vaig posar oli d'oliva)
 • 3 cullerades de xarop d'atzavara
 • 2 culleradetes d'aroma de vainilla
En un bol posem els nabius i un parell de cullerades de farina i ho remenem i deixem reposar.


En un altre bol posem la llet de coco, l'aigua i el vinagre, ho remenem i deixem reposar cinc minuts.

Passats els cinc minuts afegim el sucre moreno, l'oli, el xarop d'atzavara i l'aroma de vainilla.


Ho remenem bé amb una forquilla o bé amb unes barilles manuals o un enganyamarits (m'encanta aquesta paraula!!!!) i hi incorporem la farina sense gluten, la sal i el llevat químic.


Barregem bé de manera manual i un cop ens quedi una massa sense grumolls, hi posem els nabius enfarinats i remenem bé, procurant que els nabius no es trenquin.


Jo he posat la barreja en motlles de silicona, sense càpsula. Tinc uns motlles de color blau molt grans que no hi ha càpsula que m'hi vagi bé, pel que tots els motlles (blaus i taronges) els he emplenat directament amb la massa resultant.


Ho enfornem durant 15-20 minuts a 175º.

Passat aquest temps, punxem amb un escuradents una de les muffins per veure si ja està cuita completament. En cas que sí, retirem del forn, deixem atemperar i un cop fredes, podem retirar-ho dels motlles.


I ja ens podem fer un cafè amb llet, un tè o una orxata per complementar-ho.

Deliciós!!!!!!

La música d'avui és del grup Cranberries. No hi ha cap grup que es digui Blueberries, així que musicalment ens quedem amb un altre tipus de nabiu, el vermell.

La cançó m'encanta, sempre m'ha agradat. Potser va ser molt comercial en el seu moment, però sempre m'ha fet el pes.

Espero que us agradi i us faci la mateixa companyia que a mi em fa la música i és que jo no puc entendre la vida sense música, cuina sense música, prendre una copa de vi sense música i... menjar un muffin de nabius sense música.


5 comentaris:

 1. La Betty és un crack, però tu li segueixes els passos de ben aprop!

  ResponElimina
  Respostes
  1. el dia que jo tingui el nivell de la Betty, serà en una altra vida, perquè en aquesta no ho veig possible

   Elimina
 2. Quina casualitat!!! just acabo de treure els meus primers muffins de nabius del forn, encara que no són ni vegans ni sense gluten... aquests teus fan molt bona pinta!! i l'oloreta què fan?? només per això ja val la pena obrir el forn amb aquesta calorota!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. con un par, nena! ple estiu, 40 graus a la cuina i què fem??? encendre el forn!!! hahahahaha

   Elimina