dijous, 22 d’agost de 2013

Pesto a la siciliana

Finalitza el mes d'agost i amb això també finalitzen les vacances. Aquest any, malauradament, han estat unes vacances diferents. Vaig haver d'anul·lar un viatge per Itàlia i he estat anant de casa a l'hospital i de l'hospital a casa. Ahir, finalment, vaig anar a la platja. Avui tenia intenció de tornar-hi, però uns núvols estan amenaçant de pluja...

Acostumava a fer vacances la darrera setmana d'agost i les dues primeres de setembre. Era glòria, però aquest any, normes que ens han vingut des de dalt, ens han imposat les vacances durant l'agost. 

Tot té la seva part positiva, i és que he pogut fer allò que m'agrada: dedicar més temps a la cuina, alguna lectura que tenia pendent i, una sorpresa sobrevinguda, el famós concurs de maquipetis!!!

Però amb la tornada a la feina m'he de començar a organitzar. Si m'accepten i puc pagar-ho, aniré a un curs de cuina un cap de setmana de cada mes, i això vol dir que hauré de tenir-ho tot ben arreglat per a la preparació dels tuppers, ja que treballo a Barcelona i dino a la feina. L'horari que tinc és un horari religiós de la vessant cristiana (aquella que jo no predico), és a dir... entro quan Déu mana i surto quan Déu vol.

És per aquest motiu que he de començar a tenir cosetes preparades al congelador o en conserva per poder anar tirant d'això a l'hora de preparar-me els dinars.

La preparació d'aquest pesto és la mar de senzilla, només cal tenir els ingredients al marbre i començar a picar i coure. Però jo m'he decidit per una altra opció, que potser pensareu que no és del tot lícita presentar-la aquí, però us pot treure de molts ensurts, de debò. 

Prop de la feina hi ha una botiga italiana que tenen barreges com aquesta:

A l'etiqueta ens indica que els ingredients són: 
  • tomàquet
  • sal
  • orenga
  • ceba
  • olives
  • tàperes
  • albergínia
  • oli (l'afegim nosaltres)
  • tomàquet triturat  (l'afegim nosaltres)
 Jo he posat una cassola gran al foc amb un rajolinet d'oli i he posat les herbes i verdures deshidratades.

 

Hi he afegit un got d'aigua per rehidratar-les.


I seguidament tomàquet triturat, i he anat remenant i deixant que fes xup xup, fins que estés finalitzat.

A l'hora de fer porcions i congelar-les, utilitzo un túper buit de mida petita i li poso paper film, seguidament l'empleno del pesto (o d'una altra cosa), ho tapo i ho poso a congelar. 
Un cop congelat, trec els paquets i puc tornar a reutilitzar els túpers, i guanyo espai al congelador. 

Em desperto amb música. Quan vaig cap la feina, en bus, escolto música. Al cotxe sempre hi tinc música. Quan treballo a casa també escolto música. I, evidentment, quan cuino, també hi ha música de fons. Com sempre, vull acabar aquesta entrada amb allò que fa que la vida tiri endavant cada dia, la música. Crec que sense música res tindria sentit. Espero que us agradi l'elecció d'avui... Res millor que un directe per una cançó que he cantat en directe moltíssimes vegades!!!!


1 comentari:

  1. Mm m'encanta el pesto! aquest sicilià no l'he provat, però gairebé puc assegurar que també m'agradaria ;-). Un rollo això que t'imposin les vacances, a mi no m'agrada l'estiu i he de fer-les si o si en aquesta época, que hi farem!

    ResponElimina