divendres, 23 d’agost de 2013

Púding de plàtan i llavors de xia amb crema de xocolata

Darrerament m'he decantat molt per la utilització de la llet de coco. M'agrada perquè és diferent, és d'origen vegetal i, particularment, em senta bé. Tot i tenir greixos no se'm fa pesada, tot el contrari. Quan hom té gastritis atròfica qualsevol cosa se't pot posar malament, tenir cremor, punxades, arcades, marejos... I amb la llet de coco no em passa. Tampoc en vull abusar, entre d'altres coses perquè podria cansar-me'n, però ara que estic de vacances trobo que puc fer aquesta excepció. 

La combinació plàtan-xocolata la vaig provar aquí i el cert és que no em va desagradar gens, tot el contrari. Té ganxo!

Així que m'he decidit per provar una cosa que, tot i no ser nova, la renovo. No sé si m'explico gaire... He agafat un clàssic (fruita amb xocolata) i l'he modernitzat una mica però sense complicar-me gaire la vida, la veritat. 

En quan a les llavors de xia, fins ara acostumava a posar-me-la a la fruita passada pel túrmix (vicis adquirits durant l'època dels brackets i que no he deixat mai). Hi ha moltes persones que posen unes galetes per espessir i jo prefereixo posar-hi les llavors de xia, que gelatinitzen enlloc d'espessir. 

A més, les llavors de xia, en contacte amb un líquid (aigua, llet, batut...), es tornen gelatinoses, fet que fa que moltes vegades quelcom líquid el puguem menjar com un flam, per entendre'ns. A més, tenen moltíssimes propietats molt valuoses per a les persones vegetarianes, i és que aquestes diminutes llavors tenen un alt contingut amb fibra, proteïnes, àcids grassos omega-3.

Els ingredients per aquest púding són:
  • 2 llaunes de 200ml de llet de coco (o una de 400ml)
  • un plàtan
  • 4 cullerades de llavors de xia
  • 2 cullerades de cacau en pols
  • dues culleradetes de maicena
  • xarop d'atzavara (al gust)
  • canyella (opcional)
 Per fer el púding de plàtan, abocarem una llauna de llet de coco en un pot per al túrmix i hi posarem el plàtan a talls, i ho batrem tot junt.


Un cop passat pel túrmix i ben fi ho aboquem en un túper i hi afegim les llavors de xia.


Ho remenem i ho deixem reposar a la nevera tota la nit. Veieu la diferència? Ha agafat cos per causa i efecte de les llavors, que han fet la gelatinització de la que us parlava abans.


Ara fem la crema de xocolata...

En un cassó posem la llet de coco i hi desfem en fred la maicena. Hi afegim el xarop d'atzavara i el cacau, remenem i ho posem al foc. 


Ho posem al foc i anem remenant fins que bulli, i en aquest moment ho retirem del foc i ho deixem reposar fins que es refredi. 


Un cop fred ho posem dins d'una màniga pastissera i podem començar a muntar els vasets. Amb les mides que us he donat en surten quatre vasets i escaig.


Per muntar els vasets agafem amb una cullera púding de plàtan i en fem un llit, fem una altra capa de crema de xocolata i seguim amb el púding de plàtan novament. Podeu fer tantes capes com vulgueu, inclús poseu posar, entre mig, alguns tallets de plàtan. Crec que també hi quedaria bé...

Opcionalment podeu posar un polzim de canyella pel damunt, o una mica de cacau, el que més us agradi. 

La música amb la que avui acabo el post és What's up!, de 4 Non Blondes, una cançó força reivindicativa, tant per la lletra com per la "indumentària" que portaven aquesta penya. Molta gent els va titllar de "raros" i és com, segurament, molts de vosaltres en direu d'aquests postres que he preparat. Que sigui "raro" no vol dir que no sigui bo!!!


4 comentaris:

  1. Vaja, el que aprenc llegint el teu blog! no coeixia les llavors de xia... però a mi últimament totes aquestes coses més naturals em semblen molt interessants. Segur que aquest puding està boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Diuen que molts esportistes d'èlit en prenen cada dia. Jo per esmorzar he pres un gotet d'aquests i no he menjat res fins l'hora de dinar del retipa que he quedat!!!

      Elimina
  2. Wow, esta receta me parece estupenda para los días de calores que estamos pasando, muchas gracias por compartir! Besos

    ResponElimina
  3. Les propietats de les llavors de Xia m'han deixat ben parada! Una abraçada!

    ResponElimina