dimecres, 25 de setembre de 2013

Brownie a la tassa, vegà i sense gluten

Dia de festa. 

Tardor.

Comença a fer fresca i ve de gust un esmorzar calent. 

Amb xocolata. 

Ràpid. 

Lleuger??? No, no cal que sigui lleuger. 

L'esmorzar és l'àpat més important del dia i necessitem energia per poder afrontar les hores que queden sempre per davant.

Aquest brownie el vaig fer fa dies però... em va agradar tant que avui, dia de la Mercè, l'he repetit!

Necessitem: 
  • 1 tassa
  • 6 cullerades de llet vegetal (jo soja)
  • 2 cullerades de xarop d'atzavara
  • 3 cullerades de farina d'arròs
  • 2 cullerades de maizena
  • 1 cullerada (o una i mitja) de cacau en pols (en funció de la quantitat de xocolata que desitgeu)
  • 1/2 culleradeta de llevat químic
  • opcional: nous o avellanes
En primer lloc, posem la llet i el xarop d'atxavara a la tassa i ho escalfem una mica. 

Afegim la resta d'ingredients i ho remenem bé.

Posem la tassa 30 segons al microones a la màxima potència. 

Treiem i mengem!

L'he acompanyat amb un bon cafè amb llet, amb llet vegetal, i m'he saltat el pas de posar-hi la fruita seca, tenia pressa per menjar el brownie. 

Si us decidiu a fer-lo, penseu que mai sustituirà aquest brownie a un de fet al forn, sense pressa, amb el temps necessari, però... en un moment d'antoju, sempre serà bona aquesta opció!

8 comentaris:

  1. Qué ràpid de preparar! Això és un brownie express!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Mònica, totalment express. Barrejar, remenar, coure i menjar.

      Elimina
  2. mmmm, que bo!!!!! Jo solia fer un brownie com aquest super ràpid quan no era vegana, amb ingredients que ara ja no formen part de la meva vida... Així que aquesta versió vegana i més sana m'encanta!!! Gràcies, el provaré ;)
    Per cert, la farina d'arròs es pot substituir per un altre tipus? (sègol, espelta...)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan es treballa sense gluten s'acostuma a barrejar midó i farina.
      Si ho fas amb farina amb gluten, quasi que t'aconsello que prescindeixis de la maizena i hi posis 4 cullerades de farina. Crec que amb 5 cullerades et quedaria molt tupit. Això ja ho deixo al teu gust.

      Elimina
  3. ostres que guay no? i ben fàcil!! mai he fet res d'aquest tipus al mircoones! ummmmm, i jo soc molt d "antojus" jajajajjaja, good idea!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahahahaha, ara un antoju de me'n vaig a Miami, per exemple??? kaguntot!!

      Elimina
    2. jajajajajjajaj!!! si si!!! jajajajjajja!quins antojus més cars q tinc! encara q més q un antoju es una necessitaaat!!
      dos preguntes, ets celíaca? esq en saps molt de alimentació sense gluten! i una altre: com ho has fet per posar les fotos del instagram al teu blog? mi quereeeeer! :-D
      muaks
      p.d - aquest finde et copiaré la recepta de la pasta de full amb verduretes... yummyyyy

      Elimina
    3. Per baixar les fotos de l'instagram jo ho faig des de l'ordinador. Piques el botó dret del ratolí i fas allò de "desar i anomenar".
      El món sense gluten.... era un gran desconegut fins que m'hi vaig trobar i investigant i fent proves he aconseguit que em quedi la rebosteria una mica decent. El meu proper objectiu és el pa... Lo contaremos en un próximo capítulo.............. :-)

      Elimina