dilluns, 2 de setembre de 2013

Caça de dofins a Taiji


Aquest és un blog de receptes, certament. Però no, no us confongueu... no us vull pas presentar cap recepta amb carn de dofí, tot el contrari. 

Us vull ensenyar les atrocitats que es fan amb els dofins durant una època de l'any en un poblet japonès anomenat Taiji. 

Quan arriba el mes de setembre (el mes que vam començar fa unes hores) i fins el mes d'abril, més d'un miler de dofins són capturats per al consum humà i per a enviar-los a parcs aqüàtics dels Estats Units o d'altres països on els utilitzen per fer diners, bàsicament. Són una atracció per a la canalla i una generació de diners tremenda, fent que els dofins agafin depressions, tot i que el seu somriure etern no ens ho digui. Això ens ho explica en el documental.


L'any 2010 es va presentar un documental, The Cove, que va ser guanyador d'un Òscar, a més de ser el documental guanyador en molts d'altres festivals de cinema. Per quin motiu? Doncs per filmar la realitat de l'horror i per exposar-se a un gran perill.

A Catalunya vam ser afortunats de poder veure aquest documental al programa Sense ficció el passat  maig de 2012. Em va deixar impressionada. Les llàgrimes em queien dels ulls. Però no hagués sabut res de tot això si no hi haguessin hagut uns activistes amb prou valentia com per fer-ne aquest documental. Gràcies a tots ells!

Podeu accedir al web del documental aquí. Feu-li un cop d'ull.activista japonès en contra de la matança de dofins


http://sinedieblog.wordpress.com/

2 comentaris:

  1. Quina pena... És una barbaritat el que fan als pobres dofins, és gent sense cor... Crec que no miraré el documental, o ploraré tot el dia... Gràcies per compartir-ho amb les/els que estimam els animals :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, segurament si mires el documental ploraràs. Tan de bo tothom fes com tu!

      Elimina