dissabte, 19 d’octubre de 2013

Com fer pa sense gluten

L'entrada d'avui és molt senzilla, es tracta d'un vídeo de 18 minuts on podreu observar, d'una manera molt endreçada, com fer panets de pa sense gluten. Un pa que podeu manipular amb les mans, que no queda una massa enganxifosa i sense forma. 

Com aconseguir-ho? Amb midó de iuca agre. On el podeu aconseguir? Jo el compro en una botiga de musulmans a Vilafranca, que fot una pudor de cal déu, però com que és un producte envasat, m'arrisco a tenir-lo al rebost. Al ser un producte que ve del Brasil, potser en botigues de productes llatins també podeu trobar-ho. El paquet de mig kilo acostuma a valdre uns 2€.

El compro de la marca Yoki i el podeu trobar agre (per fer pa) o dolç (per fer magdalenes, pans de pessic...).

La resta de farines, estan al rebost de les persones celíaques. La barreja de midons i de farines integrals és essencial per a què un pa surti bé, així com utilitzar-hi un aglutinador com pot ser la goma guar, la goma xantana o, descoberta de fa pocs dies, el psyllium husk.

Espero que us sigui d'utilitat!

4 comentaris:

  1. M'has descobert un món nou amb tots aquests productes per a fer pans sense gluten! Gràcies per la informació!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hi ha molts productes que encara no he utilitzat... et sorprendràs quan els utilitzi! L'amarant, el mill, la farina de teff, el blat escairat...

      Elimina
  2. Interessant aquest nou ingredient. El fet de ser celíaca t'obre moltes portes i et fa descobrir coses noves, tenir ganes d'experimentar... no? Ho comparo al fet de ser vegana, quan en converteixes se t'obre un nou món!! Clar que en el teu cas no ho has elegit, ha estat "forçat"... però hem de mirar la part positiva :) Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. És increïble la de coses que et són permeses!!!! Sembla mentida quan deixes de menjar una o varies coses, se t'obre una porta on descobreixes un nou món i penses... com he pogut estar tant de temps sense menjar-ho?

      Elimina