dissabte, 26 d’octubre de 2013

Crema de carbassa amb canyella

Demà començo un curs de cuina energètica amb la Montse Bradford, no sé si la coneixeu. Jo, fins fa un any, no sabia qui era. Fins que escoltant un dia l'Ofici de Viure, on parlaven d'alimentació energètica va començar a parlar una convidada de nom Montse Bradford, que parlava dels minerals que tenen les algues, de la proteïna del tofu i del seitan, del dolent que és el cafè pel cos, que podem prescindir de la xocolata i del sucre i estar sans i ser feliços.

Després d'això, vaig investigar sobre qui era aquesta senyora, em vaig comprar un llibre seu de cuina energètica, després va venir el llibre dels aliments i les emocions, descobrir que ha creat una gran escola arreu del món, que hi ha professors que ensenyen el modus de la cuina energètica, combinacions d'aliments, què menjar a l'estiu, què convé a l'hivern...

I aquesta crema de carbassa és una de les opcions que ens dóna la cuina energètica.

Com sempre, les propietats dels aliments emprats en la recepta:

Carbassa: Aliment dolç que proporciona nombrosos beneficis per al cos, per el seu alt contingut en vitamines A, B i C i minerals. Ideal per als diabètics, perquè regula el sucre en sang. Té propietats depuratives que ens ajuden a netejar el cos i a millorar els problemes intestinals. El seu alt contingut en antioxidants ens ajuda a augmentar les nostres defenses. 

Ceba: la ceba crua és difícil de digerir per als estómacs febles, moltes vegades es repeteix i dóna mal alè. En contra partida, els beneficis que aporta són excel·lents. Són expectorants i diürètiques, s'utilitzen per als encostipats, la retenció d'orina, els cucs intestinals. Estimulen el sistema circulatori, la salivació i la secreció de sucs gàstrics. Cuinada perd moltes propietats, però en guanya d'altres com calmants, pectorals i adquireix un gust més agradable.

Canyella: la canyella és una espècie que ajuda a tenir una millor digestió i alleugerar molèsties intestinals, així com flatulències i distensions abdominals. I en els temps que corren és important saber que  té efectes relaxants i s'utilitza per eliminar l'estrés, ja que actua com a un potent relaxant natural.
Per fer la crema necessitem:

  • 1 carbassa no molt gran (jo utilitzo la classe que en diuen violí)
  • 1 ceba
  • oli
  • sal
  • una branqueta de canyella
  • aigua
La recepta és molt senzilla.

En primer lloc tallem la ceba i la sofregim, amb un pessic de sal, fins que quedi transparent. Seguidament hi afegim la carbassa a daus i ho remenem durant 3 minutets perquè els sabors es barregin bé.

Afegim la canyella entre la carbassa i la ceba i ho cobrim amb aigua.

Deixem fent xup xup fins que la carbassa estigui toba, ho passem pel túrmix i hi afegim unes llavors de carbassa quan emplatem.

La recepta original, òbviament, és de la Montse Bradford.
a carbassa conté un 90% d’aigua, molt poques calorie si hidrats de carboni i molta fibra. Conté moltes vitamines A i C, i quantitats elevades de vitamines E, B1, B2, B3 i B6. És rica en potassi, calci, magnesi, ferro, cobalt, bor i zinc. També conté folats, betacarotens –responsables del seu color taronja— i diversos àcids, com el linoleic, l’aspàrtic, l’oleic i el palmític i alguns aminoàcids. - See more at: http://www.etselquemenges.cat/rebost/la-carbassa/#sthash.7zKTtHQH.dpuf
La carbassa conté un 90% d’aigua, molt poques calorie si hidrats de carboni i molta fibra. Conté moltes vitamines A i C, i quantitats elevades de vitamines E, B1, B2, B3 i B6. És rica en potassi, calci, magnesi, ferro, cobalt, bor i zinc. També conté folats, betacarotens –responsables del seu color taronja— i diversos àcids, com el linoleic, l’aspàrtic, l’oleic i el palmític i alguns aminoàcids. - See more at: http://www.etselquemenges.cat/rebost/la-carbassa/#sthash.7zKTtHQH.dpuf
La carbassa conté un 90% d’aigua, molt poques calorie si hidrats de carboni i molta fibra. Conté moltes vitamines A i C, i quantitats elevades de vitamines E, B1, B2, B3 i B6. És rica en potassi, calci, magnesi, ferro, cobalt, bor i zinc. També conté folats, betacarotens –responsables del seu color taronja— i diversos àcids, com el linoleic, l’aspàrtic, l’oleic i el palmític i alguns aminoàcids. - See more at: http://www.etselquemenges.cat/rebost/la-carbassa/#sthash.7zKTtHQH.dpuf
La carbassa conté un 90% d’aigua, molt poques calorie si hidrats de carboni i molta fibra. Conté moltes vitamines A i C, i quantitats elevades de vitamines E, B1, B2, B3 i B6. És rica en potassi, calci, magnesi, ferro, cobalt, bor i zinc. També conté folats, betacarotens –responsables del seu color taronja— i diversos àcids, com el linoleic, l’aspàrtic, l’oleic i el palmític i alguns aminoàcids. - See more at: http://www.etselquemenges.cat/rebost/la-carbassa/#sthash.7zKTtHQH.dpuf

8 comentaris:

  1. I tant que conec a la Montse!!! He llegit alguns dels seus llibres i vaig seguint el que fa per fb. M'encantaria poder assistir a un dels seus cursos!! Segur que t'ho passes super bé i aprens moltes coses noves. Ja ens contaras!!
    La crema boníssima, quina bona pinta que té!

    ResponElimina
    Respostes
    1. coses noves, moltes!!! a veure si aquesta setmana en faig una entrada amb tot el que hem cuinat i el que he après aquest cap de setmana. Genial!!!

      Elimina
  2. La crema de carbassa és un clàssic a casa, si a més és una recepta energètica, molt millor!

    ResponElimina
    Respostes
    1. i el gustet de canyella la deixa... mmmmmmm! per repetir!!!!!!!

      Elimina
  3. M'agrada molt la crema de carabassa i la faig de diverses maneres, però amb canyella no se m'havía acudit! la probaré ben aviat. Mercés per compartir-ho!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs et sorprendrà!!!! És tremendament bona amb certa dolçor.

      Elimina
  4. Marta, t'he de confessar una cosa: no he cuinat mai carbassa (...)! Ja fa molt temps que vull fer un bescuit de carbassa, però encara no he trobat el moment. La meva germana va fer una crema crema de carbassa un dia i em va encantar, però jo encara no l'he fet (era un puré de dos colors que vaig publicar al meu bloc: http://www.juegodesabores.es/2013/10/canutillos-rellenos-de-crema.html).
    Ja ho sé, no tinc perdó per no haver-ho fet encara, jejeje. A veure si provo de fer aquesta teva, que amb el toc de canyella ha d'estar boníssima.
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. amb la canyella et quedarà més dolceta, i queda prou bona, sí. Abans la feina amb gingebre, que li donava un toc picant que m'encanta, també!

      Elimina