diumenge, 6 d’octubre de 2013

Dinar de carmanyola: cigrons i amanida

Quan treballes a 70km de casa tens tres opcions a l'hora de dinar: 
  1. dinar a un bar o restaurant per les rodalies de l'empresa, de menú
  2. portar-te la carmanyola de casa
  3. no menjar res (és una opció????)
Jo acostumo a escollir la segona opció des de ja fa molts anys, i em va bé, tot i que admeto que hi ha dies que em fa una mandra tremenda preparar-me el dinar i acabo passant amb alguna cosa qualsevol descongelada, apte per al meu cos, és clar!

Avui us presento una proposta ràpida, molt ràpida, senzilla i molt sana. Amb ingredients que acostumo a tenir a la nevera.

L'amanida consta de tomàquet i cogombre, amb un pessic d'orenga i amanit amb oli i un xic de vinagre.


La carmanyola amb cigrons l'he feta amb mitja ceba sofregida, on hi he afegit un carbassó tallat a quadres i els cigrons. I per posar-hi la nota final, hi he posat una mica de menta picada.


Se li donen uns tombs perquè tots els aromes es barregin i cap a la carmanyola!!!!


El tema que correspon a les postres és un capítol a part. Acostumo a tenir tres opcions per a les postres:
  1. una peça de fruita
  2. un iogurt de soja
  3. res
Tot va en funció de què he de fer després de dinar. Hi ha dies que a la tarda treballo, hi ha dies que després he de fer esport i altres que he de fer encàrrecs, així que en funció de l'opció del dia, escullo un postre.


Ah! La bossa és de Built NY.  La vaig aconseguir després de buscar com a desesperada una bossa xula per a aquesta funció, en exclusiva. Volia una bossa moderna, estampada, diferent, lleugera i la vaig trobar a Califòrnia. Hi havia molts colors, amb nansa, sense nansa, per portar ampolles, per portar un picnic, per portar un entrepanet... una bossa ultralleugera perquè està feta de neoprè i, si s'embruta, és com aquell qui diu rentar i posar!



6 comentaris:

  1. que bó el toc de menta! les llegums sempre son una bona opció per la carmanyola... jo a vegades no sé que fer i llavors tiro de llegums de pot. I això que jo no dino de carmanyola, es el que li preparo al meu xicot, però encara que ell sigui omnívor, com qui ho prepara soc jo... menja vegà quasi sempre! :-)
    Caram, treballes força lluny!

    Muaks!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo llegums de pot no en gasto. Les coc i les congelo. I posar-hi una mica d'herbes li dóna certa alegri, oi?

      Elimina
  2. Hola!
    Gràcies pel post. Només comentar-te que el cigrons no tenen tots els aminoàcids essencials que el cos necessita. Així que jo aconsellaria complementar l'àpat amb un cereal i així assegurem la ingesta de proteina.
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estupendu! Ho tindré en compte per a la propera vegada. Moltíssimes gràcies!!!

      Elimina
  3. Un dinar molt sa! Una carmanyola com cal...i la bossa molt xula!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan fas carmanyola cada dia tires de coses senzilles i ràpides :-)

      Elimina