dimarts, 8 d’octubre de 2013

Peres farcides i embolicades

Divendres passat creia que ja arribava el mal temps. Després d'una gran tronada va venir una gran tempesta i, després, el fred.

Però dissabte em vaig llevar i hi havia un gran sol encegador, que escalfava i que va fer-me pensar que aquella pluja del dia abans havia estat només un punt i seguit. Com la majoria de dissabtes, vaig anar a comprar al mercat i vaig anar-hi amb la idea de comprar unes peres per fer-les al forn tal i com us indicaré en aquesta recepta, pensant que l'endemà tornaria a fer fresca després d'una petita treva. Però no, va continuar el bon temps, però tot i així jo ja tenia entre cella i cella fer les peres al forn, i com és d'esperar, les vaig fer. 

Els ingredients utilitzats són:
 • 4 peres
 • una base de pasta de full
 • sucre
 • canyella
 • nabius
 • fruits secs al gust
Les peres desconec de quina classe són. Les vaig comprar a una parada d'un senyor de Valldossera, que està més amunt de Pontons i que em va dir que aquesta classe em quedaria molt bé perquè era dura. Jo la notava tova i creia que l'endemà serien sopetes, però el senyor em va dir la veritat, el diumenge les peres no estaven toves. 

Les vaig pelar deixant el pal de la pera. 


Les vaig buidar i farcir amb dos nabius cada pera i un crocant d'avellana finet. Podeu posar-hi panses, ametlles, nous, pistatxus... el que us faci més ràbia, ja ho sabeu!


Ara és el torn de la pasta de full. Estirarem la massa i amb un tallador de pizzes farem tires iguals per embolicar les peres.Comencem per dalt i acabem per sota. 

És possible que la tira se'ns acabi i l'haguem d'utilitzar una altra. Enganxem bé el final i el principi de cada tira de pasta de full i continuem embolicant.


Un cop embolicades les peres, les posem en una safata i les enfornem a 190º durant uns 20 minuts. Jo no les vaig pintar amb ou i crec que per aquest motiu se'm van desenganxar unes tires de les altres, hauré de buscar un substitut per pintar-ho. Sí que hi vaig espolsar per damunt sucre i canyella en pols tot just abans d'entrar al forn.


Et voilà!!!!!

Què us semblen? Us agraden? 

Són molt faciletes de fer i fan patxoca. Si un dia teniu convidats, de ben segur que es quedaran bocabadats per la presència que té. Unes postres ràpides, fàcils, econòmiques i que es poden deixar enllestides i posar al forn just abans de menjar-les. 

Com que les vaig farcir amb uns nabius, vaig fer una salseta lleugera amb nabius, sucre i el suc de mitja llimona, remenant al foc, aplastant els nabius i quan vaig tenir una textura de salsa, ho vaig retirar del foc i ho vaig reservat per acompanyar la pera. 


6 comentaris:

 1. Qieen molt xules! És una recepta original per sorprendre als convidats. I es poden farcir de qualsevol cosa no? Amb un poc d'imaginació... :) Una abraçada

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí, sí, pots posar-hi avellana, ametlla, fruites vermelles, pebre si vols que els convidats marxin aviat... :-P
   És força senzilla i ràpida, i la pots fer amb una mica d'antelació i deixar-la preparada per enfornar a l'últim moment

   Elimina
 2. Queden precioses, semblen un rusc d'abelles!

  ResponElimina
  Respostes
  1. No ho havia vist des de la perspectiva aquesta... potser seria convenient, doncs, posar-hi un xic de mel, oi?

   Elimina
 3. Apaa que originals aquestes peres! a més segur que ben bones, ara que estan de temporada són dolcetes i saboroses!

  ResponElimina