dilluns, 25 de febrer de 2013

Galettes bretones a l'estil català

A la zona de la Bretanya es fan una espècie de creppes salades amb una farina sense gluten, típica de la zona. Aquesta farina és de blat sarraí, d'un color com la farina de blat integral. I aquestes creppes s'anomenen galettes, i es farceixen de mil i una maneres, generalment amb ingredients salats.

dissabte, 23 de febrer de 2013

Verdures amb salsa de ceps

Ara que fa aquest temps venen de gust menjars amb salses que, tot i ser lleugeres, no deixen de ser salses on sucar-hi pa, un dels plaers culinaris més grans del món.

Avui he fet una salsa de ceps, amb ceps deshidratats. Molt lleugera, gustosa i ideal per acompanyar unes verdures al forn, tot sense vitamina B12!

dilluns, 18 de febrer de 2013

Tombet mallorquí

El tombet mallorquí és un plat típic de Mallorca, tot i que a l'illa hi acostumen a posar, moltes vegades, sobrassada. 

El tombet és com una mena de lassanya, un milfulles de verdures, en aquest cas, cuites. Fregides, per ser més exactes. Aquest estiu vaig fer una lassanya vegetal però les verdures les vaig posar en cru. La diferència és notable! En aquest cas, el tombet no es fa gens pesat tot i ser la verdura fregida.


dimecres, 13 de febrer de 2013

Faves amb carxofa

Al mes de febrer ja comença a haver-hi al mercat faves i pèsols.
Tan unes com els altres els compro al mercat de Vilafranca, amb pallofa. No tinc la maquineta que les tria, així que tinc dues opcions, triar-les jo o que m'ho faci algú altre. En aquest cas, m'ho va fer la meva germana. Es va posar uns guants de làtex i va començar a triar. Recordeu que si ho feu sense protegir-vos les mans, aquestes us poden quedar ben negres.


diumenge, 10 de febrer de 2013

Caldo vegetal

Sóc una gran fan de la Mafalda, cosa gens desconeguda per als meus amics. La Mafalda odia la sopa, no sé si perquè a en Quino tampoc li agrada o si perquè la sopa és una aliada en temps de crisi, guerres, injustícies i de la pròpia necessitat de viure (o sobreviure) i la Mafalda és contrària a tot això.


dissabte, 9 de febrer de 2013

Crispetes

Qui més qui menys, tots hem menjat alguna vegada crispetes. Quan erem petits i quan no erem tan petits.

A casa meva, com a totes les cases, es posava moresc en una paella tapada al foc i esperavem sentit el pop-pop-pop-pop que fan quan exploten, tot remenant bé la paella (i agafant la tapa) perquè explotessin el màxim de grans de moresc.

Amb la revolució alimentària es van fer unes bosses al buit que les poses al microones i exploten, però tenen molts ingredients, masses, que no m'agraden i que no puc menjar. De fet, les crispetes només porten moresc, res més. El que hi afegeixis tu després és qüestió de gustos.