dilluns, 20 de gener de 2014

Llenties vermelles amb pastanaga, moniato i carbassa

Com vaig aprendre en el primer seminari de la Cuina Enegètica de la Montse Bradford, els àpats han de tenir proteïna, verdura de fulla verda, verdura dolça i cereal, a part de posar-hi germinats, algues i llavors.

Ara que fa fred també ve de gust prendre alguna cosa calentona al davant, ja sigui una crema de verdures, un caldo o, com avui us presento, un potatge (segons el grec.cat és un beuratge preparat amb diversos ingredients). La curiositat d'aquest plat és que tots els ingredients són del mateix color: taronja.

Els ingredients que necessitem per fer aquest plat són:
  • 200gr de llenties vermelles o coral
  • 1 ceba
  • un moniato petit
  • mitja carbassa
  • 3 pastanagues
  • cúrcuma
  • oli
  • sal
En primer lloc pelarem les verdures taronges i les tallarem a quadrets, no gaire petits. 

D'esquerra a dreta: moniato, carbassa i pastanaga
Picarem la ceba i la posarem a sofregir en una cassola amb oli i sal. Quan ja estigui transparent, hi abocarem les verdures i les llenties, que prèviament haurem rentat amb aigua. 

Remenem bé i aboquem aigua calenta fins que ho cobreixi tot i un pessic de cúrcuma, que li donarà una tonalitat groguenca carbassosa més maca, i ens aportarà propietats antiinflamatòries. I ho tapem durant 25 minuts.




Passat aquest temps, si veiem que les llenties es desfan i que les verdures estan cuites ho parem i ja ho podem servir, amb una herba aromàtica refrescant pel damunt ben picada, com pot ser el julivert, cilantre o el cibulet. Opcionalment, per fer una aportació de frescor al paladar, podem posar-hi una mica de pell de taronja ratllada pel damunt.

Es tracta d'un plat que ha de quedar amb una consistència un xic clara, no pas espessa. Si us passa com a mi, que va quedar més aviat espès, podem deixar-ho una mica més clar, sense que quedi sossu, tirant-hi un pot de llet de coco. La consistència serà molt més clara i tindreu, si us agrada, el regust del coco amb la dolçor de les verdures taronges. 

Potser, si enlloc d'utilitzar una cassola ho feu en una olla, us pot quedar més clara. 

Que us aprofiti!!!!!

7 comentaris:

  1. Un plat ideal per aquest fred que fa, i a més molt sa i nutritiu!!

    ResponElimina
  2. M'agrada aquesta recepta taronja!! La faré. Molt completa i bona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al final, li pots donar un toc d'aufapiga, que potser també li dóna certa frescor

      Elimina
  3. Me encanta el sabor que aporta la cúrcuma a las legumbres, aparte de (como bien comentas) sus sanas propiedades.
    Se ve apetitoso este plato.

    Un abrazote.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, la cúrcuma es una de las especies que pondría en muchos más platos, pero no quiero abusar!!!

      Elimina
  4. Que bo!! Els colors de les verdures de temporada son espectaculars!! I les llenties vermelles m'agraden molt, més que les altres varietats, tenen una textura molt fina.

    ResponElimina