diumenge, 2 de febrer de 2014

Cebetes platillo caramelitzades

Ja sabeu que vaig molt endarreida amb les entrades d'aquest blog. Sempre dic el mateix, però el cert és que si em dedico a cuinar, no tinc temps per fer l'entrada com cal.

Si teniu ganes de plorar, ja sigui per tristesa, per alegria, per desembussar el llagrimal o per netejar l'ull, dediqueu-vos a pelar cebes d'aquestes petites. Ja veureu quines llàgrimes de cocodril que us surten!

Aquesta recepta la faig cada any pel dia de Nadal, però des que faig el curs amb la Bradford l'he feta varies vegades. Perquè és senzill, perquè només has d'utilitzar quatre ingredients, perquè dóna molt bon resultat i perquè la ceba és molt bona per al cos. Això sempre ho diuen la meva mare i la meva cunyada. I, de fet, la Bradford utilitza ceba a molts llocs. Dolenta no n'ha de ser, no. 


 Els ingredients són molt bàsics:
  • cebes platillo (de les petites)
  • oli
  • sal
  • tamari (salsa de soja sense gluten)
  • suc concentrat de poma (de la marca Cal Valls, de venta en dietètiques)
Comencen per pelar les cebes i plorar. 

Un cop ben pelades les posem en una cassola amb un rajolí d'oli i sal, i ho remenem durant 2 o 3 minuts.


Passat aquest temps, afegim aigua (jo personalment la faig bullir abans) fins que cobreixi les cebes. I ho deixem que es vagi fent durant 15 minuts.



El suc concentrat de poma la Montse Bradford l'utilitza moltíssim en una gran varietat de plats. Ja us en posaré més exemples. És el que substituiria el sucre per al caramelitzat. Recordeu que la Montse Bradford no utilitza gens de sucre, ni blanc ni moreno. Ella utilitza sucres sense refinar, com les melasses.


Passats els 15 minuts, afegim un parell de cullerades de tamari i un parell més de suc concentrat de poma. I deixem a un foc mig fins que veiem que es caramelitza tot. Bàsicament veurem que l'aigua s'evapora i el sucre de la poma i el tamari van fent que les cebes agafin una tonalitat de caramel i una textura tendre.

4 comentaris:

  1. Ostres quina recepta amb quins ingredients més originals...això del suc concentrat de poma no ho havia sentit mai! Amb les teves entrades sempre aprenc quelcom nou! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Mònica, és el que té fer un curs de cuina alternativa

      Elimina
  2. Quina gràcia aquestes cebetes tan petites!! Curiosa forma de preparar-les. Ja.sé que la ceba és molt bona pel cos, pero no m'agrada gens... Potser si em convidassis a tastar la teva super recepta ;) jeje Una abraçada Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta és una recepta molt i molt dolça. Potser sí que t'agradaria...

      Elimina