dimecres, 19 de febrer de 2014

Quiche de tofu, espàrrecs i nous de macadàmia

Increïble!!!

De fet, no puc dir cap altre adjectiu per a aquesta quiche. I l'he feta sense ou, sense farina i sense làctics! Feu-me una ola, va, que m'ho mereixo!!!!

Com dirien a les pelis ianquis.... dame una Q, dame una U, dame una I, dame una C, dame una H, dame una E.... quiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiche! :)

D'ençà que vaig al curs de la Bradford he d'admetre que cada vegada que aprenc cosetes noves se'm dóna millor cuinar aquest tipus de menjars, li he trobat el secret a l'elaboració i a la barreja d'aliments. Combinacions inversemblants. Combinacions increïblement bones, saboroses, que es poden canviar en cada nova oportunitat. I cada nova oportunitat pot ser un èxit!

I èxit ha estat aquesta quiche. A classe vàrem fer una versió amb tofu normal i tofu fumat. El tofu fumat és complicat de definir el sabor, és possible que no agradi a tothom, és un gust particular, com l'amor del Lluís Llach.

Els ingredients són simples:
  • 1 bloc de tofu
  • 1 porro
  • un grapat d'espàrrecs verds
  • un grapat de nous de macadàmia (o nous o ametlles o avellanes)
  • salsa de soja - tamari
  • sal
  • oli
  • sèsam
He de donar les gràcies, des d'aquí, a en Pere, que al curs em va ensenyar a tallar les verdures com ho fan els cuiners professionals. No ho faig com l'Arguiñano, però mica en mica aniré practicant i ho aconseguiré. Ara bé, he d'admetre que si no tens un bon ganivet, no cal que ni ho intentis.

El primer pas és encendre el forn a 190º. Ha d'estar calent quan hi posem la quiche per coure-la. 

Ara ja podem procedir a picar el porro i el posarem en una cassola amb oli i un pessic de sal, que deixi anar l'aigua que té. Ho deixarem durant uns 10 minuts, anant remenant de tant en tant. Seguidament, hi posarem els espàrrecs tallats i deixarem 5 minuts més. No cal més, perquè s'acabaran de cuinar dins del forn. Opcionalment, podeu posar-hi una cullerada de tamari, però això ja va a gust de cadascú.


Mentre les verdures es van fent, aprofitarem per fer la base de la quiche: el tofu. En aquest cas jo vaig utilitzar un tofu de la casa Natursoy que en diuen italià, que té api. Vaig pensar que hi quedaria bé per barrejar amb el porro i els espàrrecs.

El tofu el treiem del paquet i l'esmicolem amb les mans en un bol o got per a la minipimer. Hi afegim una mica d'aigua calenta (mai freda) i ho triturem fins aconseguir una textura de paté.


I ara barregem les verdures amb el tofu i les macadàmies una mica tallades amb el ganivet. El cruixent de les macadàmies fa que tingui un puntet diferent, perquè sinó és com si mengéssim un puré amb consistència amalgamada, i no m'agrada gaire al paladar, la veritat.


Ben barrejat el tofu, les verdures i les macadàmies, ho posem en una safata per anar al forn, com a la foto de sota. Jo vaig posar un fons de paper per al forn, però si teniu una safata de vidre, podeu posar-ho directament a la safata, sense posar-hi oli. No se us enganxarà, no patiu.


Pel damunt, hi vaig posar sèsam i cap al forn, durant 45 minuts.


I ja només cal emplatar i menjar!!!!

7 comentaris:

  1. I've never had tofu this way - it looks delicious! :)

    ResponElimina
  2. T'haurem de fer la ola!!! Sembla molt bo, la veritat, i com que m'agraden les receptes amb pocs ingredients segur que la provaré!! Ja et mostraré el resultat ;) Que tenguis un bon dia!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, té pocs ingredients i els pots posar al teu gust.

      Elimina
  3. ommmmmmmmmmmmmmmmmm!!!! que bo!!!! de fet ja he fet alguna quiche semblant, pero ha sigut bastant més "engreixadora" que aquesta versió ja que he utilitzat la masa brisa.. que bo lo del toc dels fruits secs.. . jolin, tinc gana! hahaha

    molt guay, es nota que aquest curset t'està anant de meravella, enveja de la sanaa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, en trec molt bones idees de la Bradford. Al principi pensava que seria una secta, però no!

      Elimina
  4. Ja vegi que el tofu pot ser substitutiu d'un munt d'aliments! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Mònica, de fet, aquesta quiche et pot substituir el teu tall habitual

      Elimina