dilluns, 10 de març de 2014

Bombons de taronja

Ara ja fa un temps van obrir a Vilafranca una botiga a la que hi vaig cada setmana. Es diu Granel i comencen a haver-hi arreu de Catalunya. És una botiga on hi ha arrossos, llegums, pastes, fruita seca, espècies... i tot a granel. T'emportes la quantitat que necessites, ni més ni menys. És per això que hi acostumo a anar cada setmana. Compro en funció de les necessitats, com la verdura.

Un dels dies que vaig anar-hi vaig veure dos tipus de cacau. Un és cacau 100%, pur, i l'altre és més per posar-se a la llet d'esmorzar de la canalla, amb una mica de sucre. I vaig agafar un xic de cacau pur, pensant que en faria alguna cosa ben atractiva, encara que no sabia ben bé el què. 

I al final em vaig decidir per aquests bombons, ben senzills, ràpids i bons!

El que necessitem per a fer aquestes petites delícies són els següents ingredients:
 • 3 cullerades de cacau
 • 4 cullerades d'oli de coco
 • 1 cullerada de xarop d'atzavara
 • 1 culleradeta de pasta concentrada de taronja

El procediment és molt senzill, però com que s'ha d'anar molt ràpid no en vaig poder fer fotos. 

Escalfem l'oli de coco al bany maria, que no pugi molt la temperatura. Un cop desfet hi afegim el cacau, el xarop d'atzavara i la pasta de taronja, i ho remenem molt bé, que no quedin grumolls amb el cacau. 

En queda una pasta líquida que posarem a motlles de silicona. Personalment acostumo a passar una gassa empapada d'alcohol 96º als motlles. Vaig llegir fa temps enrere que fa que els bombons es desenganxin bé.


Els deixem a la nevera un parell d'hores i podem desmotllar i menjar!

Que vagi de gust!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 comentaris:

 1. L'altre dia vaig comprar xarop d'atzavara...i aquesta és una magnífica manera d'utilitzar-lo! Una abraçada!

  ResponElimina
  Respostes
  1. el xarop d'atzavara és ideal per als diabètics a banda de ser no refinat i sense procés químic per al consum

   Elimina
 2. Que bons!!! Me'n menjaria un parell! ;)
  M'encanten aquestes botigues on pots comprar a granel, d'aquesta manera evites els embalatges i pots comprar just la quantitat que necessites; i a més surt més econònim.
  Una abracada!!!

  ResponElimina
 3. ommmm! doncs una altre cosa que ja poden fer un pensament i obrir una botiga així a la província!
  tinc oli de coco de quan vaig fer el brownie, així que aquests bombons es una altre super opció, i bon apunt el de l'alcohol pq no s'enganxin....

  muaaaaak!

  ResponElimina
  Respostes
  1. ens hem d'associar! tu fas marranades de les teves i jo faig ideal Bradford, eh?

   Elimina