dilluns, 21 d’abril de 2014

Maduixes amb nata vegetal

Estem en una època on se'ns acumulen els dolços. Passem per davant d'una pastisseria i sempre és el dia de sant nosequè que se celebra amb un pastís determinat. Venim dels bunyols de Quaresma. Ara per Setmana Santa tenim les mones.  Demà, quan encara no hem tingut temps de pair la mona, ja tenim el pastís de Sant Jordi preparat per al tret de sortida. És un no parar!!!!

Qui vulgui aprimar-se, ho té difícil. Qui sigui diabètic, també, tot i que el sorbitol ha ajudat molt a tolerar la ingesta de quelcom dolç. Els celíacs tampoc ho tenen fàcil. Els vegans cada dia tenen més opcions, però no és suficient. Els que hem de remineralitzar el cos no ens és gaire profitós menjar fruita, però sí si aquesta és cuita.

Així que jo mateixa he fet un postre apte per a tots aquells que tinguin problemes de qualsevol tipus. I per als que no tenen problemes, també. 

I sí, heu llegit correctament... NATA!

El gust no és exactament al de la nata que prové de la llet de vaca, però sí que té un regust a làctic. L'he feta amb anacards, i amb aquest tipus de fruita seca també se'n fan formatges, com aquí.

Per al muntar el gotet hem fet tres pisos d'ingredients diferents: ametlla caramelitzada, coulis de maduixa i crema d'anacards. 

Per a l'ametlla cruixent, que va al cul del got, agafem ametlla picadeta o bé la piquem nosaltres i en una paella hi posem un parell de cullerades de xarop d'atzavara, remenem fins que tot estigui ben lligat i ho posem al fons del got. 


Per al coulis de maduixa utilitzarem maduixes a trossets petits que posarem en una olla, un parell de dits d'aigua i un pessic de sal. La sal farà que la dolçor de la fruita surti i es noti al paladar. Ho deixarem reduir a foc suau fins que quedi una textura com la melmelada. 


Finalment ens queda la crema d'anacards, on utilitzarem una tassa d'anacards crus i una tassa i mitja d'aigua i una beina de vainilla. Ho bullirem tot junt, a foc fluix i tapat durant 20 minuts, amb un pessic de sal. Passat aquest temps ho triturem amb el túrmix i hi afegim pell de llimona ratllada i una mica de suc de llimona, al gust. 


I ja només ens cal muntar el gotet i disfrutar!

:-)


4 comentaris:

  1. Una proposta sana, bona i el més important, apta per tots!! Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Eva, és una de les tantes propostes que estic aprenent a ca la Bradford i que mica en mica vaig compartint per aquí

      Elimina
  2. Renoi, la teva proposta de nata m'ha deixat ben parada...ni idea que s'obtenia aquest producte finals dels ingredients que ens expliques! Moltes gràcies per l'explicació! Petons!

    ResponElimina
  3. Avui acabo de descobrir aquest bloc , es una pasada MOLTES I MOLTES GRACIES!!!!!!!!!
    Isabel

    ResponElimina