dimecres, 18 de juny de 2014

Pastís de maduixes i coco

Estem d'aniversari. De celebració d'aniversari més aviat.

I és que aquesta petita criatura a la que li dedico poc temps i que es diu blog, ha fet dos anys! Ahir, 17 de juny, va fer dos anyets. Qui havia de dir que amb aquest temps jo hauria après tant de farines, experimentat amb barreges, conegut ingredients i assistit a un curs amb la Bradford!

Però hi ha un altre aniversari, el meu! Dies enrere en vaig fer 39+1. Canviar de número al davant no em fa gens de gràcia, però les amigues van insistir que aquesta xifra s'havia de celebrar por todo lo alto, així que vaig fer un dinaret a casa, al jardí, amb uns postres espectaculars. Sense espelmes, evidentment!

El pastís consta de dues bases de pa de pessic que he fet barrejant ingredients secs i ingredients humits en dos pots diferents, i després anar tirant els humits als secs, a poc a poc i anar barrejant amb unes barilles manuals. 

La llet vegetal que he utilitzat és aquesta de la imatge, per donar una mica de gustet de coco al pa de pessic.


Per al pa de pessic

Els ingredients secs, que ens barrejarem en un bol, són: 
  • 2,5 tasses de farina
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 sobre de llevat químic
En un altre bol, barrejarem els ingredients humits, que seran: 
  • 1,5 tassa de llet de coco i arròs
  • 1,5 culleradeta de vinagre blanc
  • 1,5 tassa de sucre moreno
  • 0,5 tassa d'oli suau
  • 1,5 culleradeta d'extracte de vainilla
I com us he comentat abans, remenem bé cadascun dels bols i integrem les ingredients humits al bol dels ingredients secs. I remenem bé vigilant que no ens quedi cap grumoll.  


La barreja resultant la dividim en tres motlles i ho enfornem a 170º durant 20 minuts.


Un cop cuits, els deixem refredar i els reservem. 

Per a la crema de coco

Ara és moment de fer la crema de coco. Per fer-la necessitem dues llaunes de llet de coco, de les que trobem al super a la secció de menjar oriental. S'utilitza molt per fer curry, per aquest motiu les trobareu en aquesta secció. 

Durant tota una nit deixeu les llaunes en repòs a la nevera. El fred farà que el greix es qualli i se separi l'aigua del greix, que és el que nosaltres utilitzarem. 

Quan obrim la llauna, posem la part sòlida en un bol.


Hi afegim mitja tassa de sucre llustre i 1 culleradeta de vainilla, i remenem amb les varilles.


Aquesta crema és moooolt fina, sembla ben bé nata amb gust de coco. Té un gust força delicat.

Per al muntage del pastís fem primer una base de pa de pessic, al damunt maduixes laminades, i damunt de les maduixes la crema de coco. I altre cop fem el mateix procés.Jo només vaig fer-ne dos pisos, però es podria fer fins a tres. 

I al final, acabem posant una base de crema de coco i unes maduixes que haurem reservat senceres per decorar.

S'ha de menjar el mateix dia, sobre tot, perquè la maduixa deixa anar aigua i empapa el pa de pessic i la crema, fent que aquesta darrera quedi més líquida i es pugui desfer. La meva recomanació és posar-ho un parell d'horetes a la nevera, que la crema qualli una mica, i servir. 

Teniu l'èxit assegurat, de debò. 


6 comentaris:

  1. Felicitats per partida doble!! estic amb les teves amigues que els aniversaris s'han de celebrar, siguin 39+1 o qualsevol altra xifra, perquè l'interessant és anar-ne fent, no??? i les postres que vas fer, doncs tenen una pinta espectacular!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Eva, certament el més important és poder-los anar fent i celebrar-los. I sempre amb quelcom que faci patxoca, oi?

      Elimina
  2. Sembla deliciós! Felicitats per dues bandes, doncs! I per molts més!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estava deliciós, sí. El pots provar, però l'únic que et recomano és que el mengis el mateix dia, perquè l'aigua de la maduixa empapa el pa de pessic

      Elimina
  3. Moltes felicitats encara que sigui amb retard... tot just acabo de descobrir el teu blog i resulta que celebres anys i cumple-blog! PEr molts anys, i estic amb les teves amigues, els aniversaris s'han de celebrar, l'important es arribar i arribar bé! Aquest pastís sembla deliciós, una bona manera de celebrar els aniversaris! Un petó.

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Pilar, i benvinguda a b12.cat.

      Elimina