dimecres, 4 de juny de 2014

Wok de fideus amb verdures, tempeh i algues


Quant de temps!!! Ha passat quasi un mes d'ençà que vaig fer la darrera entrada, però han passat moltes coses en aquests darrers temps, coses positives la gran majoria. Mica en mica us les aniré explicant, tot al seu temps. 

Tot i que han passat coses, hi ha hàbits que no canvien gaire, i és que continuo portant-me la carmanyola a la feina quasi cada dia. He après a fer menjars complerts i senzills, amb ingredients de temporada, que compro al pagès del costat de casa. Però això només passa amb els aliments frescos, perquè els que són envasats no em venen de tan a la vora... 

Avui us presento un wok de fideus xinesos amb verdures i tempeh, on ajuntarem en un sol plat el cereal, la proteïna, la verdura i, en aquest cas, l'alga. 

En el curs de la Bradford vaig provar el tempeh. No les tenia totes que m'agradés, però el vaig trobar força passable. No té un gust fort, tot el contrari. Creia que al ser fermentat tindria un gust que no toleraria i m'ha sorprès gratament, així que d'ara endavant utilitzaré més tempeh a la meva dieta. Per aquells qui no ho sabeu, el tempeh és una proteïna vegetal a base de soja fermentada.

Els ingredients que he utilitzat per fer aquest plat són, a ull:
  • xampinyons laminats
  • pastanagues tallades a tires
  • pebrot a tires
  • espàrrecs a tires
  • fideus d'arròs
  • oli de sèsam
  • tamari
  • alga arame
  • tempeh
No he utilitzat sal, perquè el tamari ja és prou salat i en poso dues vegades.

En primer lloc posem l'alga arame, que són uns filets negres, en remull.

Mentre l'alga està en remull posem a bullir aigua, a la que hi afegirem els fideus d'arròs, els famosos noodles. Aquests fideus són xinesos, però no ho he comprat en uns "xinus", eh??? Són uns fideus que sempre m'havia sentit encuriosida i quan llegia els ingredients i les instruccions, em vaig decidir molt depresa a comprar-los, donat que es couen en un temps rècord de 4 minuts!!!!


Jo en vaig agafar un grapat (s'han de trencar perquè venen enganxats), i els vaig deixar 4 minuts amb aigua bullint, i acte seguit els vaig escórrer i passar per aigua freda, per tallar la cocció. A l'aigua no hi vaig posar sal.

Ara ve la part més maca, el procediment del wok!

En primer lloc tallar verdures en forma de llumins, de tires, de palets... com vulgueu dir-ne. Les verdures al gust. Jo vaig triar pastanaga, espàrrecs, xampinyons i una mica de pebrot que tenia, per donar-li una mica de color. A darrera hora també vaig afegir-hi tres o quatre tomaquets xerris oberts per la meitat.

L'oli que vaig utilitzar per fer el wok va ser oli de sèsam, perquè és més baix en greixos que l'oli d'oliva.Ens el va recomanar la Bradford per cuinar en cas que vulguem posar un xic menys de calories als menjars.


Al wok posem un raig d'oli de sèsam i hi posem les verdures, que prèviament hem tallat a tires. I sense deixar de remenar a un foc fort, esperem que les verdures estiguin al dente. Un cop fetes, he afegit un rajolinet de tamari (salsa de soja) i he remenat bé. A la foto podeu veure el color de les verdures abans i després d'afegir el tamari. 


Seguidament posem els fideus i ho remenem, i hi tornem a afegir un raig de tamari i ho tornem a remenar bé, que quedi tot ben integrat. 

Ara és quan posem l'alga arame, que haurem remullat durant 15 minuts, i el tempeh, que jo l'he cuit amb aigua i wakame, i l'he fet a filets i l'he passat per la planxa.


Et voilà!!!!!

Ja tenim un plat equilibrat, sa, energètic i quasi diria que molt baix en calories.

4 comentaris:

  1. Boníssims! :)
    I de cara a l'hivern (ara ja fa massa calor), prova de fer un bon caldo de verdura ben calentet, afegeix-lo als fideus sense coure, i en 5 minuts tens una sopa ben bona! Ideal per a quan arribes tard i cansada de la feina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs no és mala idea, perquè sempre arribo cansada! :)
      Gràcies pel consell, wapi!

      Elimina
  2. Boníssim!! Quins colors, es menja per la vista! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els colors entren per la vista, l'olor pel nas, el gust per la boca....

      Elimina