dimarts, 1 de juliol de 2014

Concurs: Menjanimals

Arriba l'estiu. Vacances escolars, casal d'estiu, platja, piscina, quaderns d'estiu per fer deures, jugar, suar, córrer, bicicleta... però el dia té 24 hores que, quan estàs amb nens, no s'acaben mai!!!! Per passar l'estona, l'amy passat, amb la Maria, vam organitzar el primer concurs de cal b12, un concurs de receptes de maquipetis. Aquest any la Maria i jo hem cregut oportú repetir el concurs, però les receptes seran d'un altre tipus, no seran maquipetis. 

La Maria, des que va néixer, i ara ja té 8 anys cap a 9, ha tingut predilecció pels animals. Gats, gossos, lloros, suricates, lleons, tigres, pingüins, conills, marietes, vaques, ovelles, cabres, cargols, formigues, tortugues... i ha pensat que seria bo fer un concurs de menjars amb forma d'animals.

Tot ve d'un dia que va veure una imatge d'un eriçó fet amb una pera i grans de raïm. A partir d'aquí, ho vam estar parlant i vam buscar més coses que es poguessin fer amb forma d'animal, i ens vam engrescar, fent que el concurs d'aquest any fos precisament aquesta temàtica.
   

Aquestes són les bases del concurs!!!!

Cal dir que seria convenient fer fotos del procés, amb el nen o nena fent l'animal. Per la LOPD, prefereixo que no poseu imatges de la seva cara, perquè és possible que si en surt guanyador es publiqui la imatge!!! 

Aquells que tingueu un blog, podeu enviar-nos el link a tatouvia@b12.cat, i aquelles persones que no en tingueu, podeu enviar-nos les fotos a la mateixa adreça de correu electrònic.

Us deixo unes quantes imatges que he trobat, idees molt senzilles que, evidentment, no seran vàlides si les presenteu, perquè s'hauria copiat i volem que els nens utilitzin la imaginació, la curiositat, el creixement personal, la creativitat que tenen dins seu. 

http://www.buzzfeed.com/rachelysanders/easy-adorable-animal-snacks-to-make-with-kids?sub=2730708_1928268

https://weheartit.com/entry/60831431

http://moms.popsugar.com/photo-gallery/33928161/Fruity-Penguins

El premi, com ja us he comentat amb anterioritat, es tracta de dos llibres de cuina per a nens. Un d'ells és en català, Gaudeix cuinant de la Mercè Segarra, en català i amb dibuixos a mena de tutorial, seguint el pas a pas de la recepta. Uns dibuixos magnífics, per cert. 

El segon d'ells és en castellà, Comida vegetariana para niños de Mercedes Blasco. Un llibre molt interessant perquè ens ajuda a entendre que l'alimentació dels menuts pot prescindir de la proteïna animal per a un correcte creixement.

A més a més, la Maria farà uns animals amb aquestes gometes de colors que tots els nens utilitzen per fer polseres. Hi té força traça i els animalons que més bé li surten són les tortugues, les tortugues marines i uns gossets com l'Snoopy. Xulíssims!!!!!

2 comentaris: