diumenge, 6 de juliol de 2014

Crema de carbassó

Arriba l'estiu i comencem a tenir fruites i verdures de km.0, com ha de ser.I si pot ser ecològica, molt millor.

El carbassó és molt versàtil. És d'estiu, el podem menjar cru o cuit, a daus, a tires, dins les hamburgueses, amb arròs, amb pasta, en forma d'espaguettis, farcits o en crema, com avui us presento. Una crema de carbassó no té cap secret, ho sé, però és una crema que vaig fer a ca la Bradford, i volia presentar-vos-la. 

Els ingredients són bàsics, però tenen la peculiaritat que, alguns d'ells, abans no utilitzava i he pensat que potser us interessaria saber que amb alguns ingredients de més (i de menys) podem fer una crema la mar de bona. Freda o calenta, això ja ho deixo a gust del consumidor.

Aquesta és una d'aquelles receptes que necessitem ingredients, els anem tirant en una olla un a un i després ho barregem tot amb el túrmix o la batedora. 

Necessitarem: 
  • 2 porros
  • 4 carbassons
  • oli 
  • sal
  • alga wakame
  • alfàbrega seca
  • aigua
  • llet vegetal (opcional)
  • miso blanc (opcional, només per rectificar al final)
Començarem per tallar el porro a rodanxes primes, i el posarem a coure en una olla sense tapa amb oli i un pessic de sal, tot remenant de tant en tant, durant uns 10 minuts.


Afegim els carbassons tallats en mitges llunes, l'alga wakame una mica trossejada, l'alfàbrega a gust i aigua, que cobreixi la meitat de l'olla. Pensem que el carbassó deixa anar molt aigua i no volem que ens quedi una crema massa líquida. A més, com més aigua li posem, més sosa ens quedarà.


Tapar i deixar-ho coure a foc baix durant 20 minuts.

Passat aquest temps, ho passem per la batedora o pel túrmix. SI ens ha quedat molt espessa, podem afegir un rajolinet de llet d'arròs o d'aigua, i si considerem que li manca un xic de sal, podem posar-hi una mica de miso blanc per rectificar.

I ara podem servir i menjar o bé podem deixar-ho refredar i prendre-la a temperatura ambient, que ara ja ve més de gust, oi?

Bon profit!!!!!

5 comentaris:

  1. Una recepta que mai passa de moda i que és boníssima!

    ResponElimina
    Respostes
    1. a més, agrada a grans i petits i sempre et treu d'un compromís

      Elimina
  2. Marta!! estava xafardejant el teu fantàstic blog i he vist la crema de carbassó, precisament n'estic cuinant jo a casa, quina casualitat!! un petó molt fort!!
    (soc el Pere d'Andorra)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei Pere!!!! Jo prescindeixo de la pols d'ametlla, trobo que no li cal. I aquesta crema, ara que hi ha carbassons per donar i per vendre va de conya. Una abraçada ben forta!!!!

      Elimina
  3. Jo també gasto la majoria dels carabassons fent crema per sopar, és saníssima i bona, no pot demanar-se més, oi?? i a més amb el porro sofregidet té un gust genial!, un petó!

    ResponElimina