diumenge, 20 de juliol de 2014

Gaspatxo

Ja ha arribat l'estiu i se'ns ha imposat la calor que toca, exceptuant el dia d'avui, que ens dóna una treva. M'agrada la calor, tot el contrari del fred. M'agrada la platja, fer la copeta sota la llum de la lluna, fires, festes majors, vacances, companyia, conèixer gent, poques obligacions....

Tot i que tenim vacances, aquestes només duren uns dies. La resta de dies hem de treballar, tot i que puc gaudir de jornada intensiva. De 8.00h a 15.00h, excepte els dimarts, com sempre. La carmanyola és senzilla, a base d'amanides la majoria de vegades. I el sopar tampoc té massa complicacions. Sopes fredes són un recorrent. Perquè venen de gust, perquè són ràpides, perquè en fas per dos dies, perquè no t'hi has de matar massa, la veritat. 

La primera recepta amb la que vaig obrir el blog va ser amb una crema de tomàquet i alfàbrega, molt refrescant. I tot i que en feia, mai havia penjat la recepta del gaspatxo. 

El gaspatxo, tot i venir del sud de la península, ha tingut molt bona acollida arreu. Perquè és fresc, perquè està fet amb aliments de temporada, és baratet i ràpid de fer. Inclús la Bradford n'ha fet una versió que us presentaré més endavant, que aquella s'ha de coure i ara em fa mandra.

Només cal agafar els ingredients i posar-los a la batedora. Bbbbbrrrrrrrr bbbbbbbbbbrrrrrrrrrrr bbbbbbbbbbrrrrrrrrr bbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrr i ja el tenim fet!!!!

Anem per feina... necessitarem:
  • 1 kg de tomàquets madurs
  • 1/2 cogombre
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/2 ceba tendra
  • 1 dent d'all
  • oli
  • vinagre
  • pebre negre
  • sal
  • per servir, pebrot, cogombre i ceba picats, i si es desitja, crostons de pa
A partir d'aquí, que és el que jo utilitzo, hi ha mil i una variacions. Podeu prescindir d'un ingredient  i posar-ne un altre que us faci més el pes.

Pelem els tomàquets, els tallem a quarts i els posem dins la batedora.
Pelem i tallem el cogombre, i cap a dins la batedora. Tallem el pebrot, i cap a dins. El mateix amb la ceba i l'all. 

I triturem!!!

Posem la sal, el pebre, l'oli i el vinagre, a gust de cadascú. I tornem a triturar. 
Tastem, rectifiquem i colem per treure'n les llavors i pells que ens hagin pogut quedar. 
El resultat del que tirem és, en la seva majoria, llavors del tomàquet. 


I ja podem servir. Ho podem posar en bols o en un plat, és indiferent. Jo prefereixo posar-ho en bols, i hi posem un pessic de cadascuna de les verdures picades i... a menjar!!!!!!!


1 comentari:

  1. Que bé que va un gaspatxo ben fresquet a l'estiu, oi? Una abraçada!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina