diumenge, 13 de juliol de 2014

Truita de patates sense ou

Quantes vegades hauré menjat truita de patates? Infinites!!!!

Des de ben petita he estat força tiquismiquis i sempre m'han dit que els plats que més bé menjava eren les patates bullides, el pa amb tomàquet, el caldo, l'arròs blanc i... sí, sí, la truita de patates!!!! Diria que és un menjar que agrada a tots, grans i petits, i que et treu d'algun conflicte quan tens algú a sopar. O a vegades per dinar, amb una bona amanida, i tens un plat la mar de sa i equilibrat. 

Des de ja fa temps, he estat provant com fer la truita de patates sense ou, i la veritat és que he trobat el puntet. I és aquí quan us dic que no té res a envejar a les truites amb ou. 

Quan vaig fer les fotos d'aquesta truita la vaig fer només amb patata i ceba, però us he d'advertir que queda molt millor amb carbassó. Li dóna un punt de melositat que és el que fa que s'assembli més a la truita de patates amb ou. 

També és important que sapigueu que s'ha de posar, a parts iguals, farina de cigró i una fècula amb aigua ben freda, si pot ser de la nevera, millor. 

A partir d'aquí, inicio l'explicació. 

Ingredients necessaris: 
  •  3 ó 4 patates (depen de la mida)
  • 1 ceba
  • 1/2 carbassó
  • 4 cullerades de farina de cigró
  • 4 cullerades de fècula de patata (o en el seu defecte, maizena)
  • sal
  • oli

En primer lloc, pelem i tallem les patates, a mida de fer una truita de patates.

 
Les posem a fregir en una paella amb oli, amb la ceba i el carbassó.



Mentre, anem fent la barreja de la farina amb la fècula de patata i l'aigua.


Quan les patates estiguin cuites, les escorrem bé de l'oli i les barregem a la mescla líquida que hem fet anteriorment, i ho posem a la paella, i li anem donant forma de truita de patates. Girant-la, que es cogui per banda i banda.


I quan veiem que està cuita, la treiem de la paella, la posem en un plat, un xic d'amanida al costat i... a menjar!!!!!



2 comentaris:

  1. està boníssimaaaa!!!!! jo també la gaig com tu, es la millor mescla sens dubte... vaig trionfar el dia que la vaig portar a un aniversari, ningu hagués dit que no portava ou!! :-D

    ResponElimina
    Respostes
    1. havia provat amb vinagre, però em convenç més sense vinagre i amb carbassó. Boníssima!!!!

      Elimina