diumenge, 12 d’octubre de 2014

Pa de canyella i taronja confitada a la panificadora

Després de resistir-me furant molt i molt de temps, finalment tinc una panificadora! I els motllos que tinc són els culpables. Uns bon motllos de pa són d'una mida específica que no van bé amb la mida de la quantitat d'ingredients que em diu la Jennifer Katzinger en el seu meravellós llibre de pa vegà i sense gluten, del qual ja n'he parlat moltes vegades per aquí. Si teniu ocasió, compreu-vos-el!

A cal lidl feien una oferta de diferents coses, entre elles la panificadora. I vaig demanar que me l'anessin a comprar, que amb els horaris que jo tinc m'és impossible. I ja l'he estrenada!!!!!

He començat directament amb un un high level, un pa de canyella amb taronja confitada!!! I ha quedat de por!!!!

Abans d'utilitzar-la per primera vegada m'he mirat molts i molts vídeos de com es fa el pa a la panificadora, quin és l'ordre dels ingredients, si les farines han de ser barrejades abans de posar-les a l'aparell o que es barregin dins.... I el resultat ha estat aquest.

En primer lloc es posen els ingredients líquids. Seguidament els secs. I al final, i sense que toqui els líquids, el llevat. Encara no he esbrinat per quin motiu no pot tocar el llevat als ingredients líquids, però tranquils, que estic intentant fer-ho.

Ingredients líquids
  • ¾ de tassa de llet vegetal (jo he posat arròs i ametlla)
  • 2 cullerades de lli daurat i 6 cullerades d'aigua
  • 1 ½ culleradeta de vinagre de poma
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 ½ cullerades de xarop d'atzavara
 Ingredients secs

  • 1 ⅔ de tassa de farina d'arròs integral
  • ¼ tassa de midó de blat de moro
  • 2 cullerades de midó de patata
  • 1 ½ culleradeta de goma xantana
  • ½ cullerada de canyella
  • ½ culleradeta de sal
1 culleradeta de llevat sec
½ tassa de taronja confitada

Per preparar-ho, en primer lloc posen en remull les llavors de lli en remull. Jo les acostumo a triturar una mica per d'aprofitar els seus beneficis. 

Treiem la cubeta de la panificadora i hi posem els ingredients líquids, tots. 

   
En un bol barregem les farines, la canyella,  la goma xantana i la sal. Ho remenem bé i ho incorporem a la cubeta, damunt dels ingredients líquids. 


Amb una cullereta o amb un dit fem un forat fent que la farina agafi forma de volcà, i hi posem el llevat sec (jo utilitzo el de la marca maizena). I sobre tot, que no toqui la part líquida. 


Posem la cubeta a la panificadora i la programem. Les panificadores en general, i aquesta en concret, et diu quin tipus de programa vols, quin és el pes el pa i quin tipus de torrat vols. I la posem en marxa!


Després de la primera fermentació (en té tres), s'afegeix la taronja confitada.  Torna a amassar, fa dues fermentacions més i cou. 

Passades gairebé tres hores, tenim el pa cuit. Jo acostumo a treure els pans en calent del motllo i els deixo refredar damunt d'una reixa, per tal que no s'humitegin. I un cop fred, tallo.

 

4 comentaris:

  1. Quines ganes d'agafar un trosset d'aquest pa! Ja veuràs quin munt de combinacions es poden fer amb la panificadora, val molt la pena tenir-ne una! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure si n'hi trec profit, que no ho veig massa clar...

      Elimina
  2. Quina bona pinta fa aquest pa, queda molt "de tardor" amb la canyella i la taronja! Una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El resultat va ser espectacular, però ara ja no en puc menjar. Era molt bo torrat, untat amb margarina i melmelada de taronja. Amb un cafè amb llet tenia un esmorzar de campionat!!!!

      Elimina