dijous, 30 de gener de 2014

Llum al final del túnel

Avui fa exactament un mes que van començar tots els meus mals. El dia 30 de desembre em vaig llevar i estava completament encarcarada, immòbil, semblava robocop!!! Els dos accidents de cotxe que vaig patir a l'estiu em van tornar a passar factura.

Ja m'havien advertit. La Mar, la fisio que em fa les classes de gimnàstica terapèutica sempre em repeteix que el tema de cervicals és lent i que "fas dos passos endavant i un pas enrere". I el dia 30 de desembre em vaig llevar que havia fet un gran pas enrere.

El dia 31, amb molt esforç, vaig anar a treballar dues hores. I dic amb molt esforç perquè estic a dues hores de la feina i només tenia ganes de vomitar, a causa d'una injecció de tramadol que em van punxar el dia abans i que em va fer marejar, suar, tenir calor, tenir fred, nàusees i un llarg etcètera que no cal explicar. 

El dia 2 vaig agafar la baixa i vaig pensar que per al dia 7, després de Reis, ja estaria bé per anar a treballar, i vaig fer-me la valenta i el dia 7 i el dia 8 vaig anar a la feina. El dia 9 ja m'arrossegava altre cop, tornava a estar immòbil i vaig haver d'agafar la baixa, una recaiguda que en diuen ells.

M'he passat gairebé un mes descansant, treballant, llegint algun llibre, mirant la tele, anant a rehabilitació cada dia, bevent infusions de gingebre i citronella, te de nadal, he descobert la xicòria com a substitutiu del cafè, he escrit algun post i he descobert un bàlsam molt interessant, i és d'això del que us vull parlar. 

dimecres, 29 de gener de 2014

Miércoles mudo - Dimecres mut - Girona



Miércoles Mudo” es un carnaval de blogs o blog hop iniciado por Maybelline de Naturalmente Mamá y participar es muy fácil, solo debes publicar los miércoles una foto (s) sin escribir nada para explicarla (s) (de ahí viene lo mudo). Luego no olvides enlazar en el linky que está debajo y dejar un comentario en cada uno de los blogs que decidas visitar. Para conocer más acerca del Miércoles mudo puedes hacer click aquí.

¡Feliz Miércoles!
1. Naturalmente Mamá  52. Una mama en el mundo  
2. Adriana-Hogar-Mujer  53. La Reina Bruja  
3. Mamá Holística ॐ  54. Yo tampoco sabía  
4. Aprendiendo a ser Madre  55. El Gran Gugú  
5. Super Mama Latina Blog  56. Territorios ciertos Ana María Gómez  
6. Una colombiana en California  57. Papá y sus cosas  
7. ♥Pabla en casa♥  58. Sweet Valentina  
8. Infancia en familia  59. Una Bruja y sus dos Sapitos  
9. El Universo de Princess Aleka  60. En mi casa y en la tuya  
10. Historias de pitufines  61. La Fragua  
11. YoSoyMami.com  62. Burbuja Nails  
12. Los Angeles de la Sierra  63. Mango Time  
13. By Terenya, con mis ojos y mis manos  64. Raquel Jimenez Bisutería  
14. Woman To Santiago  65. Newlymami  
15. Quinoa & Wakame  66. Querido bebé, dos puntos ...  
16. La tropa completa  67. Mamá y más  
17. La Mamá de Alma  68. Labrando un HOGAR -Andreina-  
18. Corriendo sin zapatillas  69. Miss y Mister Golosina  
19. Agenda de una MAMI CRAFTER  70. Lilith Etcetc  
20. Amaymama  71. Viajando en familia  
21. Mamá en Bulgaria  72. Mamá Ayurveda  
22. Fragola e Cannella  73. sofie y su mundo  
23. Simplemente mi Familia  74. 9 meses y toda la vida  
24. Wounded by the heart of Aldonza  75. El pequeño espacio de Libélula Latina.  
25. À la fois toi et moi...  76. Independentmami  
26. sofico & mum  77. pequeboom  
27. Aprendiendo de los hijos  78. Granada Family  
28. La Peor Madre del Año  79. batasigualada  
29. diario de mi garbancito  80. Princesa Miel Blog  
30. Stregatta Ci Cova  81. La cálida luz de su alma arrulladora  
31. BaBY RECICLart , diario de una ecomama by Vanesa  82. Bulalaica  
32. Una mamá en la luna  83. Lo veo y me gusta  
33. Un Papá en Prácticas  84. NUTRICAMPEONES  
34. Las historietas de mamá  85. Nerdosauria  
35. anya  86. Lunalunera Cascabelera  
36. Ovillo de gato  87. Mamá XXI  
37. LA PAREJITA DE GOLPE  88. lacasaconchanclas  
38. Madres cabreadas  89. Shere y Paul  
39. wendieland  90. La vida con mi pequeño demonio cara de ángel  
40. El gris de los colores  91. Mi hijo preparando du auto para salir  
41. De Monitos y Risas  92. Cíclope Imagen  
42. The Diary of My Dreams  93. Cíclope a Mano  
43. El Rei de la Casa  94. La Colina de Puck  
44. Mummy & Cute  95. El Tintero de Mama  
45. Bebe Teta y Mimitos  96. entre-cositas  
46. La Nube de Julia-Sol y Angelito  97. No sin mis hijos  
47. O.oOo.Burbujita, tú y yo.oOo.O  98. Subida en mis tacones, mamá en prácticas  
48. pipopipeypapas  99. Dezmedido Amor♥  
49. MAMA PREMATURA  100. El sabor de las manzanas  
50. Mami Talks -Se hace lo que se puede  101. Cris Saenz  
51. Rural Baby Project  


(Collection closed)
Link tool by inlinkz.com
Obtén el código InLinkz aquí

dijous, 23 de gener de 2014

Carrot cake, vegà i sense gluten

Ha plogut molt (literalment) des del 12 de novembre de 2013... I és que aquell dia, dimarts, la meva companya de feina feia anyets. Temps enrere li havia preguntat què li feia il·lusió que li regaléssim, si necessitava res en especial, si hi havia quelcom que li fes ràbia comprar però que li feia el pes que li regalessin.... i em va dir que li feia molta ilu un carrot cake!!!!

Ho vaig parlar amb la Glòria, una altra companya de la feina, i després d'aquesta conversa en va sortir un concurs de carrot cake. Un seria vegà i sense gluten i l'altre portaria gluten, llet, ous, mantega, formatge i pastanaga, és clar!

La Glòria és una amant de la rebosteria. Li encanta fer pastissos, galetes i portar-nos-en de tant en tant. Som gent benavinguda, i això s'ha fet notar a l'ambient! Us diré que la Glòria té un blog de capçalera que jo desconeixia, però us en poso l'enllaç. Es diu El rincón de Bea, i és una artista amb tot allò que no s'ha de menjar, en la versió dels que mengen de tot. 

En part aquest post va dedicat a la Lorena, que va fer els anys, i a la Glòria, que aquesta setmana s'ha acomiadat de la feina i ja no la veurem cada dia, però mantindrem el contacte, això sí!


dilluns, 20 de gener de 2014

Llenties vermelles amb pastanaga, moniato i carbassa

Com vaig aprendre en el primer seminari de la Cuina Enegètica de la Montse Bradford, els àpats han de tenir proteïna, verdura de fulla verda, verdura dolça i cereal, a part de posar-hi germinats, algues i llavors.

Ara que fa fred també ve de gust prendre alguna cosa calentona al davant, ja sigui una crema de verdures, un caldo o, com avui us presento, un potatge (segons el grec.cat és un beuratge preparat amb diversos ingredients). La curiositat d'aquest plat és que tots els ingredients són del mateix color: taronja.

dimarts, 14 de gener de 2014

Llets vegetals

Avui parlarem de llets vegetals o de com seria més correcte: begudes vegetals.

La natura ha fet que els éssers humans siguin els més tontets dels éssers, i jo m'hi incloc. Qualsevol mamífer no humà deixa de beure llet als 2-3 mesos de vida, quan es desteta de la mare. Els humans no ho fem, prenem llet des que naixem fins que morim. El cafè amb llet del matí, el got de llet abans d'anar a dormir, un cacaolat, un postre làctic (iogurt, crema, arròs amb llet...), el talladet de després de dinar.  I això sense tenir en compte els formatges!

Actualment comença a haver-hi moltes persones que tenen intolerància a la lactosa o al·lèrgia a la proteïna de vaca, així com també hi ha molta més gent que prescindeix de llet animal. El mercat s'ha adaptat a les necessitats del client i ara comencem a tenir una gran oferta. 

Abans de començar el curs amb la Montse Bradford sempre prenia beguda de soja, però des que ella em va comentar que no ho fes perquè la soja és una llegum i les llegums han d'estar cuites, sinó poden digerir-se malament, ja no he tornat a comprar-ne més. Ara bé, si un dia vaig a fer el cafè a fora, no em queda més remei que beure'n de soja, quan en tenen. Quantes vegades he demanat llet de soja i m'han dit no, no en tenim, però tenim llet descremada!!!!!!!! O pitjor... no fa gaire temps enrere vaig anar a fer un cafè amb llet a Vilafranca i vaig demanar-lo amb llet de soja, i la senyora me'l va portar amb llet de vaca. En vaig fer un glop, vaig fer cara de fàstic (suposo) i tota pinxa li vaig dir a la senyora. I tan fresca em diu: ai no, t'he posat llet normal.

I ara que estic fent el curs amb la Montse Bradford he pres consciència de quines begudes (similars a la llet) ens poden anar bé: la llet d'arròs, d'ametlles, d'avellanes, de civada... N'he provades de diferents fins que he trobat les que realment m'agraden!

diumenge, 12 de gener de 2014

Working on a dream II

Ja fa molt de temps de la darrera actualització del blog, però el cert és que no he tingut gens de temps. Pensareu que és una excusa de mal pagador, però és allò de verdad verdadera

La feina, els cursos de la Bradford, el gimnàs, el fisio, les festes judeves i cristianes, pràctiques de cuina, una mica de vida social i... recaiguda de les seqüeles dels accidents de l'estiu. Sí,  estic de baixa perquè m'ha afectat, de ple, a les cervicals. Tot i que he anat amb molt de compte, he estat prudent, he fet bondat... un dia fas un mal gest ajudant a la teva neboda i catacrack!

Anant al gra... el seminari 2 del curs de la Montse Bradford va ser els dies 16 i 17 de novembre. 

Com sempre, segons la seva metodologia, el dissabte al matí vàrem cuinar, dinar i a la tarda, després de fer un volt pels voltants del carrer Canuda, vam fer classe teòrica. 

A l'hora de cuinar, com sempre, ens vam dividir en tres grups de 10 persones, on hi ha una teacher i una teacher assistant, que aquesta darrera està fent pràctiques, és a dir, està estudiant el grau superior de formació de la Montse Bradford, un curs que té una durada de dos anys i té una titulació acreditada per la Generalitat de Catalunya. 

El menú de dissabte va ser:
  • crema de carbassa
  • pa d'arròs, mill i avellanes
  • boles d'arròs
  • alga nori torrada
  • patés de sardina, remolatxa, moniato i cigrons
  • formatge de tofu
  • remenat de tofu, espàrrecs i bròquil
  • pastís de kiwi
  • barretes energètiques de llavors
pa d'arròs, mill i avellanes torrades, i bròquil
formatge de tofu i paté de remolatxa
hummus (paté de cigrons)
paté de moniato
paté de sardina
remenat de tofu, espàrrecs i bròquil
pastís de kiwi

barreta energètica de cereals
 Durant l'àpat no bebem mai aigua ni cap altre líquid. I les postres ens les emportem cap a casa amb una carmanyola.

En aquest seminari vam aprendre els estils de cocció dels aliments, a foc fort, a foc suau, amb tapa, sense tapa... i aquests van des del liquat o cru, que energèticament ens refreda, fins al fumat, que energèticament ens escalfa. Aquests tipus de cocció són:

  1.  liquat o cru (raw)
  2. germinat
  3. macerat
  4. premsat
  5. pickle
  6. escaldat
  7. bullit
  8. wok o saltejat curt
  9. planxa
  10. fregit
  11. al vapor
  12. mantega, melmelada o paté
  13. estofat
  14. a pressió
  15. saltejat llarg
  16. al forn
  17. a la brasa o barbacoa
  18. fumat
  19. pickle llarg (només condiments d'umeboshi, miso, olives...)
Cadascun d'aquests estils de cocció té propietats diferents. Ens pot escalfar, refredar, activar o relaxar. 

També vam aprendre a coure correctament les llegums, quines s'han de deixar en remull la nit abans i quines no, quines són preferibles de coure a pressió, quina alga és convenient per coure, quines espècies s'hi poden posar, com evitar les flatulències que ens poden generar les llegums. 

I d'altra banda, ens va explicar com no limitar tant els aliments, ja que de les limitacions que ens va posar en el primer seminari, aquest segon ha estat una mica més permisiva. 

Quins ingredients ha de tenir un entrepà? Pa, proteïna, verdura i pickles.
Com podem fer diverses vinagretes? A partir d'un bàsic amb aigua, oli, sal i un component dolç, podem fer un cíctric, un picant o amb herbes aromàtiques.

I finalment, ens va explicar que els àpats, sobre tot el principal (dinar) ha de tenir un 85% de gust dolç, per estimular l'estómac, melsa i pàncrees)  i el restant 15% ha de ser una barreja d'àcid (fetge i vesícula biliar), picant (pulmó i budell gros), salat (ronyó i bufeta) i amarg (cor i budell prim). Tot això, en el seu moment, m'ho ha explicat el xinu que em fa acupuntura, i a mi sempre m'ha dit que he d'enfortir la part estómac-melsa, que és la zona que tinc més feble.

I de moment, a l'espera de redactar la tercera part, aquest és el resum del seminari número 2 de la cuina energètica de la Montse Bradford. 

Fins la propera!!!