dissabte, 28 de juny de 2014

Coca de revetlla vegana i sense gluten

Novament arriba una de les revetlles importants del país: la revetlla de Sant Pere.

Per la revetlla de Sant Joan, el foc, el cava i  la coca fan que la nit sigui significativa, la nit més curta de l'any. Una nit on acostuma a fer calor, on estrenem l'estiu, on es coneixen petardos i petardes, on comencem a viure intensament durant els mesos de calor, ens desmelenem i donem l'estrena a les festes majors.

Aquest any faig la coca per a la revetlla de Sant Pere.

L'any passat vaig tenir oportunitat de fer un parell de coques, de les quals em quedo amb aquesta segona versió. Molt tova, però vaig pensar que es podria millorar. 

Aquest any, completament diferent als ingredients habituals, he fet una recepta de la Fundació Alícia, amb petites modificacions. El resultat no ha estat el que m'esperava, però no era gens dolen, tot el contrari. Però sí que és un gust diferent, a causa del suc de taronja i el plàtan. 

He fet coques individuals, en motlles en forma de cor. Al treballar masses sense gluten, el problema és que no són manipulables, pel que hem d'utilitzar motlles. 


diumenge, 22 de juny de 2014

Pa sense gluten

Darrerament es diuen moltes mentides... que aquest és un cap de setmana llarg, que el nou rei estima Catalunya, que em conservo molt bé, que no sembla que tingui 40 anys, que estic estupenda, que sóc simpàtica.... és broma, és broma!!!! Bé, de broma només hi ha les que fan referència a servidora, perquè les primeres són veritat. Jo no faig pont! Jo no tinc un cap de setmana llarg! Jo demà, treballo! Algú ha de tirar el país endavant, no? I clar, la pardilla de turno està aquí per això... 

Però no tot són mal de caps a la feina, també hi ha bons moments. Divendres, sense anar més lluny, em van regalar dos llibres quatre companyes i el jefe!!!!! Els dos llibres de la mateixa autora. No es pot dir que siguin llibres de lectura, ni molt menys, però sí que són llibres que em van fer feliç. Es tracta de llibres d'il·lustracions de l'Agustina Guerrero. Segons el que dóna les ordres del que s'ha de fer, és pueril. Segons les companyes, una meravella. Ja veieu, doncs, quins punts de vista es tenen quan ets subordinat o no. Hahahaha!!!!

Entre dibuix i dibuix, bronca i bronca, trucada i trucada, riure i somriure, a la feina esmorzo. Depèn del dia em porto fruita, fruita seca, un entrepanet... i per als entrepans em faig jo el pa. I és aquí on vull anar a parar. Us ensenyaré com faig els pans sense gluten, combinant diferents farines i midons, amb goma xantana actuant com a cola o psyllium husk.

dimecres, 18 de juny de 2014

Pastís de maduixes i coco

Estem d'aniversari. De celebració d'aniversari més aviat.

I és que aquesta petita criatura a la que li dedico poc temps i que es diu blog, ha fet dos anys! Ahir, 17 de juny, va fer dos anyets. Qui havia de dir que amb aquest temps jo hauria après tant de farines, experimentat amb barreges, conegut ingredients i assistit a un curs amb la Bradford!

Però hi ha un altre aniversari, el meu! Dies enrere en vaig fer 39+1. Canviar de número al davant no em fa gens de gràcia, però les amigues van insistir que aquesta xifra s'havia de celebrar por todo lo alto, així que vaig fer un dinaret a casa, al jardí, amb uns postres espectaculars. Sense espelmes, evidentment!

dimecres, 4 de juny de 2014

Wok de fideus amb verdures, tempeh i algues


Quant de temps!!! Ha passat quasi un mes d'ençà que vaig fer la darrera entrada, però han passat moltes coses en aquests darrers temps, coses positives la gran majoria. Mica en mica us les aniré explicant, tot al seu temps. 

Tot i que han passat coses, hi ha hàbits que no canvien gaire, i és que continuo portant-me la carmanyola a la feina quasi cada dia. He après a fer menjars complerts i senzills, amb ingredients de temporada, que compro al pagès del costat de casa. Però això només passa amb els aliments frescos, perquè els que són envasats no em venen de tan a la vora... 

Avui us presento un wok de fideus xinesos amb verdures i tempeh, on ajuntarem en un sol plat el cereal, la proteïna, la verdura i, en aquest cas, l'alga.