diumenge, 20 de juliol de 2014

Gaspatxo

Ja ha arribat l'estiu i se'ns ha imposat la calor que toca, exceptuant el dia d'avui, que ens dóna una treva. M'agrada la calor, tot el contrari del fred. M'agrada la platja, fer la copeta sota la llum de la lluna, fires, festes majors, vacances, companyia, conèixer gent, poques obligacions....

Tot i que tenim vacances, aquestes només duren uns dies. La resta de dies hem de treballar, tot i que puc gaudir de jornada intensiva. De 8.00h a 15.00h, excepte els dimarts, com sempre. La carmanyola és senzilla, a base d'amanides la majoria de vegades. I el sopar tampoc té massa complicacions. Sopes fredes són un recorrent. Perquè venen de gust, perquè són ràpides, perquè en fas per dos dies, perquè no t'hi has de matar massa, la veritat. 

La primera recepta amb la que vaig obrir el blog va ser amb una crema de tomàquet i alfàbrega, molt refrescant. I tot i que en feia, mai havia penjat la recepta del gaspatxo. 

El gaspatxo, tot i venir del sud de la península, ha tingut molt bona acollida arreu. Perquè és fresc, perquè està fet amb aliments de temporada, és baratet i ràpid de fer. Inclús la Bradford n'ha fet una versió que us presentaré més endavant, que aquella s'ha de coure i ara em fa mandra.

Només cal agafar els ingredients i posar-los a la batedora. Bbbbbrrrrrrrr bbbbbbbbbbrrrrrrrrrrr bbbbbbbbbbrrrrrrrrr bbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrr i ja el tenim fet!!!!

dijous, 17 de juliol de 2014

MENJANIMALS: col·laboradors

Fa molts anys, quan jo era joveneta, hi havia un anunci que crec que ha marcat a tota la meva generació, un anunci que animava a fer bé les coses. L'eslògan de l'anunci era: "La feina mal feta, no té futur. La feina ben feta, no té fronteres". Us enrecordeu???

Amb això vull dir que penso que estic fent una bona feina. Faig un tipus de cuina que no crea patiment, dono idees a persones que no poden menjar determinats aliments, intento donar a entendre que és més sa menjar proteïna d'origen vegetal i, sobre tot, un dels objectius que em proposo cada estiu és fer feliç a la meva neboda. Ja sabeu que per ella perdo el món de vista i que només cal que em demani alguna cosa, que jo la faig. 

I aquest any, tornem a fer concurs d'estiu. Una mica més ben organitzat que el de maquipetis, però no deixa de ser un concurs d'estar per casa, senzillet, sense massa ambicions. L'ambició amb aquest concurs és que els nens i nenes mengin fruita i verdura sense queixar-se, amb gust, de manera divertida. 

La Jana, la guanyadora del concurs de maquipetis, s'ha posat en contacte amb mi i m'ha dit que tornarà a participar, perquè el veu molt divertit. Segons ella, segur que torna a guanyar!!!! És una JASP de 7 anys...

I m'he enrotllat com una persiana per dir-vos que tenim un col·laborador!!!!! Sí, sí, sí... una empresa que es dedica a distribuir cistelles amb productes de temporada ecològics s'ha interessat per la proposta dels MENJANIMALS i regala un cistell dels seus productes als guanyadors o guanyadores. 

L'empresa en concret és La caputxeta ecovegana. Productes de temporada i ecològics, on podem trobar aliments frescos, ecològics, de temporada i, en la mesura del possible, de proximitat. 

La Maria i jo estem molt i molt contentes, i us animem a tots a participar. 

Quins animals podem fer amb fruita i verdura???? En aquest enllaç teniu algunes idees i aquí us en deixo unes altres. 

diumenge, 13 de juliol de 2014

Truita de patates sense ou

Quantes vegades hauré menjat truita de patates? Infinites!!!!

Des de ben petita he estat força tiquismiquis i sempre m'han dit que els plats que més bé menjava eren les patates bullides, el pa amb tomàquet, el caldo, l'arròs blanc i... sí, sí, la truita de patates!!!! Diria que és un menjar que agrada a tots, grans i petits, i que et treu d'algun conflicte quan tens algú a sopar. O a vegades per dinar, amb una bona amanida, i tens un plat la mar de sa i equilibrat. 

Des de ja fa temps, he estat provant com fer la truita de patates sense ou, i la veritat és que he trobat el puntet. I és aquí quan us dic que no té res a envejar a les truites amb ou. 

diumenge, 6 de juliol de 2014

Crema de carbassó

Arriba l'estiu i comencem a tenir fruites i verdures de km.0, com ha de ser.I si pot ser ecològica, molt millor.

El carbassó és molt versàtil. És d'estiu, el podem menjar cru o cuit, a daus, a tires, dins les hamburgueses, amb arròs, amb pasta, en forma d'espaguettis, farcits o en crema, com avui us presento. Una crema de carbassó no té cap secret, ho sé, però és una crema que vaig fer a ca la Bradford, i volia presentar-vos-la. 

Els ingredients són bàsics, però tenen la peculiaritat que, alguns d'ells, abans no utilitzava i he pensat que potser us interessaria saber que amb alguns ingredients de més (i de menys) podem fer una crema la mar de bona. Freda o calenta, això ja ho deixo a gust del consumidor.

dimarts, 1 de juliol de 2014

Concurs: Menjanimals

Arriba l'estiu. Vacances escolars, casal d'estiu, platja, piscina, quaderns d'estiu per fer deures, jugar, suar, córrer, bicicleta... però el dia té 24 hores que, quan estàs amb nens, no s'acaben mai!!!! Per passar l'estona, l'amy passat, amb la Maria, vam organitzar el primer concurs de cal b12, un concurs de receptes de maquipetis. Aquest any la Maria i jo hem cregut oportú repetir el concurs, però les receptes seran d'un altre tipus, no seran maquipetis. 

La Maria, des que va néixer, i ara ja té 8 anys cap a 9, ha tingut predilecció pels animals. Gats, gossos, lloros, suricates, lleons, tigres, pingüins, conills, marietes, vaques, ovelles, cabres, cargols, formigues, tortugues... i ha pensat que seria bo fer un concurs de menjars amb forma d'animals.

Tot ve d'un dia que va veure una imatge d'un eriçó fet amb una pera i grans de raïm. A partir d'aquí, ho vam estar parlant i vam buscar més coses que es poguessin fer amb forma d'animal, i ens vam engrescar, fent que el concurs d'aquest any fos precisament aquesta temàtica.
   

Aquestes són les bases del concurs!!!!

Cal dir que seria convenient fer fotos del procés, amb el nen o nena fent l'animal. Per la LOPD, prefereixo que no poseu imatges de la seva cara, perquè és possible que si en surt guanyador es publiqui la imatge!!! 

Aquells que tingueu un blog, podeu enviar-nos el link a tatouvia@b12.cat, i aquelles persones que no en tingueu, podeu enviar-nos les fotos a la mateixa adreça de correu electrònic.

Us deixo unes quantes imatges que he trobat, idees molt senzilles que, evidentment, no seran vàlides si les presenteu, perquè s'hauria copiat i volem que els nens utilitzin la imaginació, la curiositat, el creixement personal, la creativitat que tenen dins seu. 

http://www.buzzfeed.com/rachelysanders/easy-adorable-animal-snacks-to-make-with-kids?sub=2730708_1928268

https://weheartit.com/entry/60831431

http://moms.popsugar.com/photo-gallery/33928161/Fruity-Penguins

El premi, com ja us he comentat amb anterioritat, es tracta de dos llibres de cuina per a nens. Un d'ells és en català, Gaudeix cuinant de la Mercè Segarra, en català i amb dibuixos a mena de tutorial, seguint el pas a pas de la recepta. Uns dibuixos magnífics, per cert. 

El segon d'ells és en castellà, Comida vegetariana para niños de Mercedes Blasco. Un llibre molt interessant perquè ens ajuda a entendre que l'alimentació dels menuts pot prescindir de la proteïna animal per a un correcte creixement.

A més a més, la Maria farà uns animals amb aquestes gometes de colors que tots els nens utilitzen per fer polseres. Hi té força traça i els animalons que més bé li surten són les tortugues, les tortugues marines i uns gossets com l'Snoopy. Xulíssims!!!!!