dijous, 25 de setembre de 2014

Quiche de tofu amb pebrot i olives

Com passa el temps!!!! Massa depressa...

Pel meu aniversari (ja fa uns quants dies...) vaig fer festa grossa i vaig preparar tot el dinar per als amics. Entre les moltes coses que vaig cuina va haver-hi una quiche, i d'això ja en fa més de quatre mesos. Què hi farem, he estat un xic gandula i fins avui no he penjat la recepta.

Trobar una base per a la quiche m'és difícil quan treballo amb farines sense gluten i no vull comprar barreges de farines preparades. I després de fer algunes proves, vaig aconseguir fer una massa prou decent com per compartir-la amb amics. 

diumenge, 21 de setembre de 2014

Pa de mill

Ja sabeu que temps enrere vaig comprar un llibre de la Jennifer Katzinger sobre com fer pa amb farines no industrials, és a dir, fent la massa amb farines ecològiques i llavors. No sóc fan de les barreges que venen aquestes cases comercials i que fan de tot i més amb el mateix gust. 

Amb aquest llibre he començat a fer receptes que els pans tenen gust sorprenents. Encara he d'agafar-hi més pràctica, perquè mira que costa fer pa sense gluten, eh?? Però amb paciència i anar intentant-ho, crec que aconseguiré fer el millor pa glutenfree del Penedès.

Com sempre la recepta és, com la majoria de receptes americanes, barrejar els ingredients secs en un bol, en un altre bol barrejar els ingredients líquids, i finalment afegir els líquids als secs i remenar. El procediment sempre, sempre, sempre és el mateix. Almenys per a les masses de pa de motllo, que és el que intento fer. 

Quan domini aquestes, em posaré a fer masses més compactes, però anem a pams. Primer el nivell 1. Al nivell 2 ja hi arribarem.

dilluns, 15 de setembre de 2014

Guanyador/a del concurs Menjanimals

Si ho recordeu, aquest estiu vaig fer un concurs destinat a nens i nens que, amb l'ajuda d'un adult, fessin un plat per menjar en forma d'animal. 

Vaig posar força exemples i inclús la Maria i jo vam fer un lleó amb puré de patata i pastanaga ratllada amb el que ens vam divertir moltíssim fent-lo, estava molt bo, va menjar pastanaga crua (que no acostuma a fer-ho), i la il·lusió que hi havia a la seva cara era impagable. Estava contenta per portar a terme un projecte que havia inventat ella. 

Les bases del concurs deien que el dia 10 es publicarien els guanyadors o guanyadores, però m'ha estat impossible fer una entrada, donat que han estat dies molt atapeïts: diada, cap de setmana al Priorat... 

En resum, que avui toca fer-ho, no em puc pas despistar d'aquesta manera...

I el resultat és que no s'ha presentat ningú. La Maria està un xic decepcionada. Bé... molt decepcionada!!! NO se li ha posat gaire bé que cap de les seves amiguetes del casal d'estiu, que li van dir que ho farien, no ho han fet. 

Jo crec que els pares no es volen emmerdar a fer cosetes d'aquestes amb els nens, sinó, no ho entenc! Em sap greu per la Maria, però què hi farem!!!! 

De totes maneres, comenta la Maria que si algú ho fa i ens ho vol enviar, encara que sigui fora de termini, li farà molta il·lusió rebre-ho i veure quin animaló és. Ella és molt fan dels animalets, ja siguin gossos, gats, cacatues, suricates o formigues. 


Em sap molt de greu, sobre tot per la Maria, però he de declarar el concurs desert! 

Fins l'any vinent!!!!