divendres, 20 de febrer de 2015

Intolerància a la fructosa - evolució

Durant molt temps he tingut completament parat aquest blog. D'ençà que em van detectar la intolerància a la fructosa el passat mes d'octubre la meva vida ha estat, culinàriament parlant, sosa i avorrida. Em vaig dedicar a anar a nutricionistes, dietistes, digestòlegs... he fet excursions a l'hospital de Vilafranca, a centres mèdics, a consultes privades, un no parar sense obtenir resultats positius.

un timu, no us el compreu si sou intolerants a la fructosa
Avui fa 14 anys que va haver-hi un punt d'inflexió a la meva vida i que va començar a generar els meus problemes gàstrics i intestinals, fins arribar al dia d'avui. Les emociones reprimides no són bones amigues, tots ho sabem, però això fa anys enrere no ens ho explicaven. Només et deien els nervis se't posen a l'estómac. Tampoc sabíem que existien els probiòtics ni tampoc me'n van parlar els metges "tradicionals". Coneixiem els antibiòtics, els protectors gàstrics, l'arròs blanc, la llet amb galetes, la dieta mediterrània, l'oli d'oliva... i creiem que amb això era suficient. 

Cada vegada que superava alguna cosa que em diagnosticaven tenia una bona temporada i tornava a trobar-me malament al cap del temps. El cansament i la son són les variables que sempre m'ha perseguit.

En resum, durant aquests anys he fet tres tractaments erradicadors (a cada cual peor!) de l'helicobacter pylori, m'han diagnosticat la grastritis atròfica, l'anèmia perniciosa, l'anèmia ferropènica (crònica), intolerància a la lactosa i intolerància a la fructosa, per aquest ordre. Crec que no em deixo res. 

Després de fer el curs amb la Montse Bradford vaig arribar a la conclusió que tot el que em passava era que els tres cossos que tenim no estaven equilibrats, no es feien companyia un a l'altre. Perquè senyores i senyors tenim tres cossos: físic, mental i emocional. I els tres van agafats de la maneta, els hem de cuidar als tres per igual. 

Finalment, vaig arribar a la Natàlia Flores, una metge homeòpata i coach nutricional que m'ha entès, parlem el mateix idioma, i relaciona directament els meus dolors amb les emocions.I científicament m'ha dit què tinc: les parets de l'intestí permeables, quan haurien de ser impermeables. Així que l'objectiu és segellar aquestes parets. Quant de temps estarem? Entre 9 i 12 mesos. Sembla molt, però l'objectiu existeix i ja ha passat un mes des de la primera visita :-)

medicaments homeopàtics per segellar les parets intestinals
En aquest primer mes, i de moment continuo, estic fent un tractament amb medicament homeopàtic i unes pautes alimentàries molt simples, que us detallo a continuació: 
 • estils de cocció: vapor, forn, brasa o bullit (evitar en la mesura del possible la planxa)
 • no barrejar cereals amb proteïna animal
 • cereals permesos: quinoa, blat fajol, arròs (no integral) i, un cop per setmana, pasta
 • verdures permeses: espinacs, carbassó, xampinyons, shiitakes i bròcoli
 • proteïnes permeses: ous ecològics
 • menjar un cop al dia ametlles, avellanes o nous, ni torrades ni salades
 • posar llavors de carbassa o de girasol als cereals amb verdura
 • evitar, en la mesura del possible, beure durant els àpats
A partir de la tercera setmana del tractament vaig introduir llenties un parell de cops a la setmana, una crema de carbassó amb porro i vaig fer una intentona amb l'arròs integral i els cigrons, que va ser un fiasco. L'arròs integral no l'he tornat a provar, però els cigronets sí, reduint-ne la quantitat. I s'han posat bé!!!!!

Ahir vaig tornar a tenir visita, i anirem afegint més cosetes, que us les aniré explicant mica en mica, per no fer-me pesada.

2 comentaris:

 1. uff, quantes coses... :( Me n'alegro que hagis trobat una bona metgessa que t'entèn i amb la qual pots fer el camí cap a la recuperació... Una forta abraçada i ànims!!

  ResponElimina
 2. Gràcies Ester, ja us aniré explicant com vaig, però evoluciono "lenta però favorablement" :-)

  ResponElimina