dilluns, 8 de juny de 2015

Pudding de xia

Després de molt i molt de temps sense treure el nas per aquestes contrades, ja torno a ser aquí. Quan et diagnostiquen una intolerància a la fructosa, com va ser el meu cas, el món de l'alimentació, del menjar, del beure, de la vida social fent una copa o anant a sopar es va aturar en sec. 

Ha passat prou temps des d'aquell 22 d'octubre on em van dir que era intolerant a una altra cosa, però no em vaig rendir i vaig buscar sota les pedres una solució. Aquesta solució té nom i cognoms: doctora Natàlia Flores. És doctora, homeòpata i coach nutricional, i la meva salvació, per què no dir-ho! Gràcies a ella avui tinc una dieta més variada, una vida social més activa, puc viatjar sense pensar "ai, com se'm posarà això", i un munt d'etcèteres que no cal esmentar.

Al gener podia menjar deu ingredients. Ara ja en puc menjar forces més, però controlant molt bé les quantitats i les barreges que en faig i a les hores que ho faig. 

I ara, anem per feina, que és tard i vol ploure! 

Puc menjar unes quantes maduixes i barrejar-les amb llet vegetal, com feia la meva estimada Bradford. I ara ja m'és permès menjar llavors de xia, així que no m'he pogut esperar i ja he esmorzat això avui al matí: pudding de xia amb maduixes!

La preparació és ben senzilla  i ràpida, a part de necessitar pocs ingredients per tenir un esmorzar ben saludable i nutritiu. 
Ingredients per a un parell d'esmorzars:
 • 3/4 de tassa de llavors de xia
 • 2 tasses de llet vegetal (jo he utilitzat arròs i ametlla)
 • 1 culleradeta de cacau en pols 
 • l'interior de mitja branca de vainilla
 La metodologia és ben senzilla. Primer barregem la llet amb el cacau.


Seguidament afegim les llavors de xia i ho remenem una mica, que totes les llavors quedin mullades. I ho posem en gotes individuals. 


Ho deixem a la nevera tota la nit a l'endemà ja podem posar-hi fruites al damunt i menjar.

Que aprofiti!!!!!!

4 comentaris:

 1. Està molt bé que hagis trobat alternatives per poder menjar alguns aliments més, a mi no se m'hagués acudit barrejar chia amb llet, sols l'he tastat en amanides, carn o peix. Ho provare!
  Felicitats pel blog!
  Anna
  http://amossegadetes.blogspot.com.es/

  ResponElimina
  Respostes
  1. Doncs és un molt bon esmorzar. Temps enrere feia meravelles amb la xia, com aquesta http://www.b12.cat/2013/08/puding-de-platan-i-llavors-de-xia-amb.html. Si vols probar-ho, primer fes un puding senzill i, si vols, posa-hi un parell o tres de dàtils triturats, per donar dolçor. Jo ho tinc prohibit, però no està de més que l'hi posis, et donarà més bon gust, crec.

   Elimina
 2. Marta genial! Això són bones noticies!!! :) I aquest pudding ha de ser molt bo! Saps, utilitzo llavors de xia a l'hora de fer Smoothies i quan vaig començar i veia que al cap de poca estona d'haver-los fet quedaven com "solidificats", m'empipava i no entenia què havia fet malament! Ara ja tinc clar el poder gelatinitzant de la llavor de xia així que em puc imaginar aquest pudding i ha de ser molt bo!!
  Una abraçada reina!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo he utilitzat les llavors de xia com a substitut de l'ou quan he fet pa o pa de pessic. I el resultat és excepcional!

   Elimina