dissabte, 29 d’agost de 2015

Llet vegetal d'avellana

Feia molt temps que tenia aquest lloc abandonat, a causa de la meva intol·lerància a la fructosa. Ha estat un temps molt complicat, gairebé un any, on m'han restringit molts i molts aliments, però afortunadament cada mes puc anar introduint cosetes noves.

Gairebé no menjo aliments precuinats, les fruites i verdures que compro són ecològiques i de proximitat, però, sempre hi ha un però, la llet que compro, la que m'agrada, és d'una casa italiana. I de molta proximitat, no és.

Així que aquest estiu he tingut l'oportunitat de comprar una chufamix i fer les meves propies llets vegetals. Tinc diferents receptes que he anat adaptant a mida que les feia i que ja us en posaré la recepta.

De moment, la llet vegetal d'avellana.



Ingredients:

  • 1 litre d'aigua
  • 150gr. d'avellana crua
  • 50 gr. d'avellana torrada
  • 2-3 dàtils (al gust de cadascú)
Preparació:

Jo poso al got de la batedora les avellanes, els dàtils i mig litre d'aigua i ho trituro tot. I ho passo a la chufamix per colar-ho.

El mig litre d'aigua restant el passo pel got de la batedora per aprofitar-ho tot, i també ho poso dins de la chufamix.

Ho colo bé, apreto amb la ma de morter que hi ha i ho traspasso a una ampolla. Ho refredo i cap endins!!!!

Aquesta llet ens dura, a la nevera, uns tres dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada