Gairebé no menjo aliments precuinats, les fruites i verdures que compro són ecològiques i de proximitat, però, sempre hi ha un però, la llet que compro, la que m'agrada, és d'una casa italiana. I de molta proximitat, no és.
Així que aquest estiu he tingut l'oportunitat de comprar una chufamix i fer les meves propies llets vegetals. Tinc diferents receptes que he anat adaptant a mida que les feia i que ja us en posaré la recepta.
De moment, la llet vegetal d'avellana.
Ingredients:
- 1 litre d'aigua
- 150gr. d'avellana crua
- 50 gr. d'avellana torrada
- 2-3 dàtils (al gust de cadascú)
Jo poso al got de la batedora les avellanes, els dàtils i mig litre d'aigua i ho trituro tot. I ho passo a la chufamix per colar-ho.
El mig litre d'aigua restant el passo pel got de la batedora per aprofitar-ho tot, i també ho poso dins de la chufamix.
Ho colo bé, apreto amb la ma de morter que hi ha i ho traspasso a una ampolla. Ho refredo i cap endins!!!!
Aquesta llet ens dura, a la nevera, uns tres dies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada