dilluns, 14 de setembre de 2015

Raviolis de carbassó

Ser intolerant a la fructosa et limita molt a l'hora de menjar, així que has d'utilitzar la imaginació per poder variar una mica el que cuines i perquè no se't faci tot avorrit. 

El carbassó l'he tingut permès des del primer dia, així com la fruita seca (sense torrar i sense salar) i els bolets. Així que vaig utilitzar el cervellet per fer una cosa diferent. En aquest cas, uns raviolis de carbassó farcits de formatge i bolets


En el meu cas el farcit va ser cremós, però podeu posar-hi el que més us agradi o el que més ràbia us faci. Si no sou intolerants a res, podeu farcir-ho de mil i una coses. 


El formatge d'anacards el vaig fer jo. 

Ingredients: 

  • Una tassa d'anacards
  • el suc d'una llimona
  • una cullera d'oli
  • una cullereta de sal
  • una cullera de llevat nutricional (això li dóna l'aroma de formatge)
  • 150ml d'aigua

Per fer-lo, posarem una tassa d'anacards en remull tota una nit sencera. L'endemà els escorrerem, netejarem i els posarem dins de la batedora, amb el suc de llimona, l'oli d'oliva, la sal, el llevat nutricional i l'aigua. Ho batem bé fins que ens quedi una crema fina i la deixem reposar en un bol a part. 

Netegem els bolets (els que més us agradin, jo poso xampinyons portobello), els piquem i els posem en una paella amb oli (opcional si voleu posar-hi un sofregit d'all i/o ceba, no apte per a intolerants a la fructosa, però és una bona idea) i sal. 


Mentre, preparem la "massa" dels raviolis

Amb una mandolina tallem a làmines els carbassons, molt fins. Preparem una olla amb aigua que farem bullir i un bol amb aigua amb gel. 

A l'aigua bullint hi escaldem les tires de carbassó, i un cop tretes de l'aigua bullint les posem a l'aigua amb gel, per tallar la cocció. 

Acte seguit, muntem els raviolis de la següent manera: 



Al centre hi he posat el formatge i, al damunt, els bolets. Ho tanco, ho col·loco en un plat i ho decoro amb un rajolí d'oli, cibulet picat i tomàquet sec rehidratat. 

Si els voleu menjar calents, li haureu de donar un cop de forn. A l'estiu, a temperatura ambient estan molt bons. I jo, personalment, no aconsello menjar-los freds, perquè hi ha pocs menjars que jo toleri a una temperatura baixa. 

I cap a taula!

2 comentaris:

  1. Me parece una idea magnífica hacerlos con calabacín. Seguro que están riquisimos!!
    Bsss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, una forma distinta de comer menos carbohidratos :)

      Elimina