diumenge, 20 de setembre de 2015

Roses de poma

Avui ha vingut a dinar família a casa i volia preparar unes postres maques, senzilles i originals.Com que jo no puc menjar postres, pel tema de la fructosa, tan me feia preparar una cosa que una altra, així que, aprofitant que ja ha començat el temps de les pomes, he fet alguna cosa lleugera i vistosa. 

La idea la vaig tenir a Anglaterra. Aquella gent fa pastissos immensament preciosos i originals, tot i que cuinen amb quilos i quilos de mantega i llet de vaca, així com molt de sucre. 

La versió que us presento és més lleugera, no té sucre afegit i al paladar diuen que és lleugera, no embafa. 


No és cap celebració especial, però fa patxoca, oi?


Anem per feina, a veure quines coses necessitem i quins estris hem d'utilitzar. I quan de temps hem de dedicar-li, és clar!


  • una base de pasta de full (millor si és rectangular)
  • 2 pomes vermelles
  • el suc d'una llimona
  • tres cullerades de melmelada de préssec (o albercoc)
  • dues cullerades d'aigua
  • canyella (opcional)
  • sucre glacé

La preparació és ben senzilla, només necessites un bon ganivet i tenir pols per tallar-les a làmines ben fines. Si voleu, també podeu fer-ho amb una mandolina, i us assegureu que seran totes del mateix gruix. 


Ara, un cop totes tallades a làmines ben fines, les poseu en un bol amb el suc de llimona, i tres minuts al microones. 

Passats els tres minuts, escorreu el líquid que en queda. 


Ara posem, en un bol petit, la melmelada i l'aigua, i ho posem 15 segons al microones, per tal que la barreja quedi un xic més clareta. 


Ara ja podem preparar la pasta de full. L'he de dividir en sis parts iguals. Al ser rodona ho he fet de la manera que més bonament he pogut, per això dic que anirà molt millor rectangular. 

Posem melmelada pel damunt, i la poma al llarg de la massa. Aquí és on podeu posar-hi canyella. Jo no n'he posada i m'ho han criticat, perquè la combinació poma-canyella és deliciosa!!!!

Doblegueu horitzontalment per la meitat i enrotlleu de dreta a esquerra o d'esquerra a dreta, com més mania us faci. 



Ara ja us quedarà la forma de la rosa. i perquè no es desmunti i quedi rodona la col·loqueu en motlles per fer magdalenes. 



Enforneu durant 40 minuts a 175º, amb forn només a la part de sota. Si poseu el forn de dalt i de baix us quedaran les puntes dels "pètals" negres. 

Passat aquest temps, desmotlleu i deixeu refredar en una reixeta. I just abans de portar-ho a taula ho empolseu de sucre glacé amb un colador. 

Genial, oi?

Espero que ho feu perquè és deliciós (diuen...)

Obertes per la meitat queden així! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada