diumenge, 22 de novembre de 2015

Crema d'api

Fins no fa pas massa l'api l'utilitzava només per posar a bullir amb les verdures del caldo o, la part més blanca, per menjar cru, però d'ençà que vaig anar a classes amb la Bradford, ara l'utilitzo força per menjar cuit, al forn, al vapor o en crema, com la que us presento avui.


Els ingredients que necessitem, per a uns quatre bols de crema, són:

  • ½ api
  • 1 ceba
  • oli d'oliva
  • sal
  • una fulla de llaurer
La preparació és molt simple, de debò. Només cal que tingueu un ganivet afilat, una fusta de tallar verdures i una olla amb tapa.

En primer lloc tallem la ceba a mitges llunes i les posem a sofregir en una cassola amb oli d'oliva i sal durant 12-15 minuts, fins que deixin anar tota la seva aigua.


Mentres, netegem l'api. Li treiem els fils que pugui tenir (sempre en tenen, pocs o molts) i el tallem a trossets petits. I l'afegim a l'olla amb la fulla de llaurer. 


Remenem una mica i hi afegim aigua fins la meitat del volum de les verdures. Ho tapem i coem a foc mitjà durant uns 20 minuts. 

Retirem el llaurer i ho posem a la batedora fins obtenir una consistència cremosa. Si cal, afegim més aigua si ens ha quedat molt espès, o podem afegir pols d'ametlla en cas que ens hagi quedat massa clar. 

1 comentari:

  1. Bonisima aquesta crema, a mes de saludable.Ara amb el fred, ni ha ganes de sopar una crema d'api.
    Et convido el meu nou blog http://vegetarianamicambio.blogspot.com.es/
    Una abraçada.

    ResponElimina