dilluns, 18 de gener de 2016

Verdures al forn

Després de tants dies de menjars forts, pesats i greixosos ve de gust quelcom lleuger, ràpid de fer i amb molta fibra, per eliminar tot allò que hem ingerit de més. Moltes vegades encara ens queden coses al congelador i ens ho mengem, acompanyant-ho d'alguna altra coseta més lleugera.

I què millor que verdures al forn?És un plat que és ràpid de preparar i de cuinar, i embrutes poc a la cuina, cosa molt important.

Ingredients:

els que us agradin, els que tingueu a casa, el que el metge us permeti...

Jo acostumo a posar-hi api, tomàquets xerri, carbassó, carxofa, xampinyons i depen del dia, una mica de moniato, una patata, xirivia... com us dic, tot depen del que hi hagi al rebost.Preparació:

La manera de fer-ho és molt simple. En una safata per al forn posem oli d'oliva, les verdures tallades, sal, alguna espècie  i/o herbes seques (herbes de la provença, herbes italianes, alfàbrega...), ho remenem perquè les herbes quedin integrades, tirem un altre rajolinet d'oli i cap al forn.


Cada semana vaig variant les herbes o espècies. Una semana hi poso pebre, altres hi poso herbes d ela provença... sobre tot per no menjar sempre el mateix i cansar-me.


Jo acostumo a punxar, passats 20 o 25 minuts, un escuradents al moniato, a la xirivia i a la patata per veure si ja estan cuits.

I emplatem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada